Cand vrei sa urci, poti observa cu usurinta smecherii care se posteaza in fata intrarii, sa nu cumva sa prinda altul loc mai bun, sa fie ei siguri, si ce daca altii trebuie sa coboare, nu se clintesc din locul lor de "stăpânu, jupânu, număru unu".
Intotdeauna e cate unu care isi forteaza norocul. De la aprox 5 persoane in sus, se depaseste greutatea maxima si incepe sa piuie. Desteptul crede ca poate pacali senzorul iesind si intrand iar, poate poate, sta pe varfuri, eheee, cate nu incearca!
Nesimtirea e mare, vezi conversatiile la telefon urlate. Parca n-ar mai exista nimeni in jurul lor, abereaza la telefon cu intensitatea unei gospodine in pragul isteriei; pur si simplu nu le pasa de ceilalti. Ciudat ca nu prea am vazut femei vorbind la telefon in lift. Similar si cu cei care intra in haita in lift, incep sa converseze cu amicul aflat pe latura opusa si incepi sa-i simti respiratia. No comment.
Masura egoismului incomensurabil (yes, i know, wise ass) este felul in care lumea se comporta in lift. Nu se priveste nimeni in ochi, exceptie facand binevenitele decoltee (mai ales ca toti peretii reflecta). In schimb, ce face lumea e sa se uite in oglinda, narcisisti fara pereche, fiecare dintre noi.
Uneori vrei sa fii singur in lift. Poate din cauza ego-ului propriu care nu incape altfel (si n-ai vrea sa il pliezi si sa il bagi in buzunar, nuuu), sa te admiri doar tu in oglinda. Poate, din contra, e unul din momentele in care nu vrei sa vezi, sa auzi pe nimeni, ti-e scarba de conversatii de complezenta, pleci mai tarziu decat colegii tai doar ca sa nu trebuiasca sa imparti liftul. Momentele in care vrei un colt numai al tau in care sa te cuibaresti.
"Life is a box of chocolates, you never know what you're gonna get" zicea ma-sa lui Forrest Gump. Nimic mai adevarat si pentru lift, care isi face simtita personalitatea uneori cand nu e cazul. Te trezesti ca vrei sa urci pana la 5, el te duce pana la 4 apoi te coboara iar la parter. Trebuie sa lupti ca sa ajungi in varf, sa perseverezi in a apasa butonul ala blestemat!
Liftul are nevoie si el de pauza.