Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Acestea fiind spuse, va anunt intru dezamagirea voastra ca (la TV e Simply Red - Stars) e doar o leapsa.
Mentiune: n-am facut niciodata lepse pentru ce scrie in ele, ci pentru cine mi le da. Daca am si de invatat in momentul acela, e un plus.

Ce îţi place să faci atât de mult încât ai plăti pentru asta?

Cam redundanta intrebarea, nu? Oricum pentru lucrurile cele mai misto platesti. Zicala "The best things in life are free" e o mare vrajeala. {trebuie mentionat ca prima data cand am citit intrebarea m-am gandit inevitabil la sex, sa zica psihologii ce concluzii se pot trage din asta}

Bucurii altora. Stiu ca banii nu aduc fericirea dar uneori o aduc, mai ales daca nu e vorba de tine si partea financiara nu e transparenta.

Dacă ai afla azi că mai ai de trăit exact 5 ani, ce ai face începând de mâine?

As fi tot ce nu sunt acum. As petrece mult mai mult timp cu prietenii, as agata in cluburi, m-as duce de 5 ori pe an la munte sa ma dau cu placa, m-as muta in chirie, as face munca voluntara sau m-as inscrie intr-un ong (activ). A doua optiune ar fi sa incep sa planuiesc sa plec in jurul lumii, cu un rucsac si cu bani de cateva mii de km de transport.

Indiferent care ar fi alegerea, de maine as spune toate lucrurile nespuse.

Dacă ai câştiga un milion de euro neimpozabil, ai continua să faci ce faci acum?

Ceea ce fac acum o fac pentru bani - banii nu sunt scopul in sine, sunt un scop intermediar care sa imi faciliteze distractia si calatoriile. As fi ipocrit sa zic ca nu m-as pune in fund. Dar probabil ca o perioada as continua sa muncesc si cu siguranta as termina scoala.

Peste 15 ani, ce ai vrea să scrie pe prima pagină despre tine, în cel mai important ziar din ţară?

Mihai Borcan aduce glorie eterna Romaniei.

sau

Mihai Borcan aduce pe cei mai buni romani inapoi in tara.

Ce vrei să spună prietenii tăi despre tine la ceremonia ta funerară?

He was pretty cool when he was young. Good thing he got better after that.

Dar pe piatra ta funerară ce vrei să scrie despre tine?

Numele si eventualele titluri onorifice.

Când erai mic ce le răspundeai celor mari la întrebarea: Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

Presedinte, dupa care am fost avocat.

Ce ai face, dacă ai şti absolut sigur, dincolo de orice dubiu, că este imposibil să eşuezi?

I would do everybody.

Ce ai vrea să le spună copiii tăi nepoţilor tăi despre tine?

Eu nu voi avea copii. Dar, daca se pune problema de nepoti, n-au decat sa le zica: "Unchiul Mihai e cel mai tare om pe care l-am cunoscut vreodata, mereu am vrut sa ajung ca el. Luati-l si voi ca exemplu in viata"

Dacă ai putea acum să te proiectezi în viitor, în ultima zi a vieţii tale şi să îţi iei un interviu, care sunt alea 3 întrebări pe care ţi le-ai adresa?

Care au fost cei mai buni prieteni ai tai?
Cum ai castigat primul tau milion de euro?
Care a fost cea mai tare tara pe care ai vizitat-o?

It's nice to dream.
Putty, Dina, Cutish.

 

I remember it like it was yesterday today. Ziua buna se cunoaste de dimineata, cum ar veni, iar aceasta n-a facut exceptie. Abia tarandu-mi fundul jos din pat, am observat ca am 15 minute la dispozitie sa ma propag in cadrul spatial si temporal al desfasurarii examenului. Ajuns la timp, am descoperit insemnatatea teoriei relativitatii a lui Einstein, in speta: ora 9 poate insemna foarte bine 9:20, la fel cum am descoperit mai tarziu ca 13:00-13:30 e de fapt codificat, inseamna 14:00-14:30.
O materie desfasurata pe modelul "telefonul fara fir" nu poate avea multe sanse de reabilitare in ochii unui sistem de invatamant impartial (desigur, un sistem tert, nu cel romanesc). Insa revenim la teoria relativitatii si mentionam ca ceea ce nu e bun pentru mediile universitare din Franta, Germania, Olanda (?) este perfect pentru Univ Poli Buc. Examenul s-a desfasurat pe parcursul a 30 de minute, putandu-se lesne observa un sentiment colectiv de "baga-mi-as piciorul" vizavi de manifestul de corectitudine si strictete afisat de doamna profesoara care, in anul 5, in 2008, preda: "analiza si sinteza sistemelor informatice isi propune ca plecand de la studierea procesului tehnologic si a cerintelor acestuia pentru o functionare conform unor indici de calitate (analiza) sa se stabileasca arhitectura sistemului informatic atat din punct de vedere hardware si software, dar inclusiv sa dea solutii pentru problema transmiterii informatiei intre diferitele subsisteme" (asa e tot cursul, nu urmeaza nimic mai interesant).
In caz ca suntem gand la gand cu bucurie, va informez ca o asemenea zi nu este una propice sa te lasi de baut Cola&co, insa nici una potrivita pentru a te reapuca dupa o pauza de doua zile. Incompatibilitatile majore intre stomacul buimac si lumea nemiloasa pot cauza traume de scurta si medie durata, manifestate prin sentimentul sus-numit de "baga-mi-as piciorul".
Oricum, se ia o jumatate de zi preparata ca mai sus, se adauga ploaie mocaneasca complet lipsita de scop si functionalitate, se stropeste bine din toate directiile cu ajutorul vantului, se da o bere si un vin fiert pe stomacul gol si capul plesnind, se taie marunt marunt rabdarea incercand sa treci prin intersectia fara semafoare functionale de la Grozavesti cu slalom printre balti si masini (pentru a adauga savoare) si se garniseste cu nervii facuti praf. Ca desert puteti incerca somn cu stomacul plin, burdusit in graba, dar au fost raportate si efecte adverse, in speta incapacitatea de a te trezi la timp pentru a mai fi vreun dram productiv pe ziua in curs.
Pofta buna.

 

Desigur, ar fi dragut ca cineva sa imi cumpere pur si simplu un bilet pentru toate cele 0+3 zile (adica patru, cu tot cu Ziua Zero), acum ca tot m-am ambalat cand s-a confirmat participarea Franz Ferdinand (am fost si eu previzibil ca tot restul populatiei previzibile si am ascultat FF cand am citit). Insa cateva sute (?) de ani de patriarhat si cvasi-dominatie a barbatilor ma impiedica, cu tot cu revolutia sexuala si sutienele arse (nu mai bine le mancau?) si feminism, nu imi permit sa fiu indeajuns de open-minded incat sa accept o sugar-mamma. Si un sugar daddy are anumite componente de care m-as putea lipsi.
Vorba lunga saracia traficului, trecem la treaba. Eu vreau bilet la Bestfest. Pur si simplu vreau, mura in gura, sa-mi pice para malaiata. Pentru a pune laba pe un bilet fara sa-l platesc, tre sa particip la Bursa Bestfest de pe Metropotam. Anul trecut m-am inscris candva la inceputul lui 08. Atunci am avut posibilitatea de a propune artistul pe care il doream fara prea mult efort, but then again, nici nu am fost inspirat si nici nu am transpirat prea mult filosofand asupra alegerii.
*Pauza: pentru cine nu stie, iti faci cont si apoi propui un artist care crezi tu ca va canta la Bestfest; daca acel artist este confirmat de catre Emagic (organizatorii) atunci Metropotamu' iti da bilet moca. Mai ai dreptul de a sustine alte formatii care au fost propuse de altii. Daca Ion a propus Metallica, vin eu si zic: da, si eu cred ca vine. Odata ce Metallica sunt confirmati, Ion primeste automat bilet iar din restul de 50 de oameni care au sustinut si ei ca va veni Metallica se trag la sorti 3 care primesc bilet se trage la sorti unul singur, care sper ca voi eu (cred ca doar pe o zi, ma rog, anul asta n-am mai citit regulamentul, lol).
Nu mica mi-a fost mirarea (nici prea mare, ce-i drept) cand am vizitat pagina Bursei, descoperind ca sunt aproape 300 de propuneri. Evident, am inceput sa ma gandesc ce artisti sunt in voga si in acelasi timp vreau sa ii vad. Killers si Franz Ferdinand sunt motiv destul sa ma duc sa vad si pe restul. Insa e foarte tricky: m-am trezit ca nu am ce propune.
Insa nu ma dau batut asa usor. Am irosit o seara noapte intreaga o jumatate de noapte cautand formatii indeajuns de subtile incat sa nu fi fost propuse de altii si indeajuns de in voga cat sa poata fi invitati la festival in .ro. Si a iesit un shortlist:

Va
rog sa ma credeti ca am cautat mult. Am trisat folosind Szigetul ca referinta, observand ca ce merge acolo de obicei vine aici cel tarziu un an dupa.

Chris Cornell
Asta a cantat in Soundgarden si Audioslave, mai canta si singur acum si cica scoate album cu Timbaland. Atentie, criteriul estetic este inexistent, adica nu trebuie sa fiu fan, nici macar sa imi placa in mod deosebit (desi nu voi propune formatii care imi displac).

Dj Krush
Aici e cam long shot, nu e cunoscut in muzica mainstream dar in lumea lui e un mic zeu*. Ar fi misto, pentru ca trebuie si un dj misto.

Crystal Castles
Am vazut eu pe last.fm cum mai multi oameni asculta de-asta. Am presupus ca prind popularitate si nu stiu eu (mi-am luat si eu, nu sunt pe spate).

Estelle
Trebuie sa fie si ceva rap, hip hop, cel putin rnb/soul cum canta fata asta. Plus ca e nice, dar n-o sa vina cu Kanye West (ca altfel il propuneam pe el).

The Libertines
In mod ciudat, nimeni nu i-a propus. Poate s-au despartit si nu stiu eu? nu stiu, nu i-am cautat, insa sunt prea misto ca sa fie ignorati. Ce-i drept, cu doi headlineri indie, poate ca un al treilea nu va mai aparea. But it's a thought (LOL they disbanded in 2004)


Sunday People
Ei au cantat in deschiderea Roisin Murphy in octombrie (noiembrie? da, noiembrie). Au o solista foarte draguta (care se traduce in freakin hot sau fucking beautiful, dupa preferinte). Am vazut si pagina de myspace, canta dragut, din cate stiu in anii trecuti au fost invitati si newcomeri. It's a shot.

Rusted Root
Nu am nici cea mai vaga idee cati oameni au auzit de Rusted Root in .ro, eu am avut parte de o inspiratie din strainataturi (sâc) care mi i-a recomandat. Nu detin informatii in privinta vreunui turneu sau album nou. Au o piesa pe soundtrackul Ice Age, cred ca cea mai cunoscuta.


Looptroop
Sunt un fel de hip-hop, am vazut ca sunt din Suedia, am cateva piese de la ei, nu ma intrebati de unde ca nu stiu nici eu, si suna bine. La fel, nu stiu care le e gradul de popularitate aici.

Mylo
Pai, sa mai fie niste muzica electronica. Parca era si o scena pentru asa ceva.

Florence and the machine
Eeee, cu F and the M e poveste lunga. Prima data mi-a aratat Diana si mi s-a parut tare. Dupa care in seara cu pricina am facut un search dupa Top artists to watch in 09 si trupa aici de fata se cam repeta. Lesne de inteles ca sunt destul de sus pe lista mea, daca nu cumva ii propune Diana si eu, gentleman cum nu ma stiti, voi ceda propunerea.

Cake
Deci Cake, ii stiti, perhaps, perhaps. Deci scot album in 09, eu nici acum nu stiu daca performeaza doar parodii/adaptari/remake-uri sau au si muzica creatie proprie. Nu prea conteaza, lumea in Vama ii stie si ii va sti si la festival, de se va adeveri.

Alphabeat
Astia sunt pusi tot la fler (muci) ca ii tot vad pe la TV cu "don't you touch my boyfriend, he's not your boyfriend, he's mine". Katy Perry, vezi ca ti-au furat versurile!

Advice?
PS: acest articol va suferi modificari si adaugiri. Pentru dezvaluiri exclusive, linkuri, diacritice si prostii, reveniti.
PS2: am revenit, am corectat, a fost amabila si Cristina sa ne explice cate una doua pentru cei mai grei de cap. Iata si artisti de urmarit in 2009, dupa parerea lor:

http://www.musicsnobbery.com/2008/11/vv-brown-badest-girl-in-the-whole-damn-town.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7766425.stm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7766434.stm
http://www.last.fm/music/3Oh!3

*atentie! sunt ignorant! vorbesc adesea in necunostinta de cauza sau din ghicitori!

 

In vederea integritatii fizice si mentale, necesit:

-livrarea salariului pe card pana in data de 26.01.2009.

-vizionarea filmelor nominalizate la Oscar cu scopul de a fi complet informat in noaptea decernarii premiilor Adademiei de Film. Prioritare sunt: The Wrestler, Frost/Nixon, The curios case of BB, Persepolis, The Reader, Wall-E, Revolutionary Road, Doubt, Milk, la care se adauga Gran Torino, The Visitor, Vicky Cristina Barcelona, In Bruges, Seven Pounds.

-participarea, in calitate de spectator, la Best Film Festival, in limita timpului disponibil.

-minim o alcoolizare de intensitate moderata in urmatoarea saptamana, care poate fi substituita cu succes de doua alcoolizari degustative.

-incheierea unui acord verbal de principiu cu un profesor supraveghetor pentru lucrarea de licenta scadenta in iulie 09.

-un control medical.

-exercitiu epuizant pentru tonifierea muschilor.

-minim 30 de ore de somn in urmatoarele 5 zile.

-lecturarea cu succes a tuturor cartilor restante ce rezideaza sub patul conjugal.

-familiarizarea cu albumele descarcata apartinand unor artisti precum OAR, Propellerheads, Yonderboi, Parov Stelar, Gym Class Heroes, Zero 7, Lamb, Kenna.

-inscrierea la Bursa Metropotam pentru imbrobodirea cu fantezii de maretie si castig facil, in speta participare la BestFest 2009 unde voi putea fiinta in compania unor formatii precum Iggy Popp and the Stooges, Killers, Franz Ferdinand.


Necesit cel putin un prieten de demult.

 

Toata viata mi-e definita in raport cu tine. Intr-un fel, mi-ai distrus viata pentru ca sunt incapabila de iubire fata de altcineva. Dar nu-mi pare rau... daca nu te am pe tine nu vreau pe nimeni. Esti un drog mai puternic decat vointa mea, mai nociv ca tigara (ah, de te-as putea avea cand vreau, precum tigara) si mai neplacut decat Pepsi, ramane gustul mult dupa ce ai plecat fara sa te uiti inapoi. In preajma ta ma apuca fiorii, inchid ochii si imi imaginez ca esti al meu si ma iubesti, chiar daca realitatea e la polul opus. Poate de-asta revin de fiecare data cand esti in jur, desi stiu ca o sa ma stranga pieptul si nu voi dormi o saptamana dupa intalnirea cu tine. Oricum dormim o treime din viata, nu?
Cand nu esti prin preajma, e mai bine. Ma trezesc zambind inainte sa mi te amintesc, uneori ma simt frumoasa, increzatoare si plina de viata. Daca as putea sa fac sentimentul sa dureze, m-as vindeca de tine. Dar tu mereu apari de undeva, mereu aud de tine sau iti vad numele in lista, mintea pur si simplu nu poate sterge legatura creata, ma pot minti mult si bine. Nu-mi vei disparea prea curand din inima (nu ai dreptate cand spui ca nu exista sentimente. ah! cat as vrea sa ma poti iubi, uneori cred ca esti pur si simplu incapabil de a simti in loc de a gandi).
As vrea sa plec, sa-mi vad visul cu ochii, sa vizitez lumea, sa calatoresc din tara in tara, cautandu-mi locul, o casa si niste prieteni frumosi. Mi-e groaza ca voi avea acelasi sentiment de amaraciune gandindu-ma la tine si la 30 de ani.
Vreau sa mi te scot din sange, esti ca un virus. Vreau sa ma eliberezi.


Toata viata mi-e definita in raport cu tine. Intr-un fel, mi-ai distrus viata facandu-ma incapabil de a avea o relatie normala, dar nu-mi pare rau... nu eram bun nici inainte. Esti cel mai puternic drog, mai nociv ca tigara si mai neplacut decat cola. In preajma ta intru in fibrilatii, inchid ochii si pasesc pe taram necunoscut. Poate de-asta revin de fiecare data cand esti in preajma, desi stiu ca o sa ma stranga pieptul si-mi va fi greu sa dorm in ziua respectiva. Somnul e supraapreciat oricum.
Cand nu esti prin preajma, e bine. Sunt linistit si frumos, istet si increzator. Daca as putea sa fac sentimentul sa dureze, m-as vindeca de tine. Dar cipul ala implantat in cerebel se activeaza la orice hint, chiar si la numele tau, si redirectioneaza tot sangele catre partea ta de creier. Tu ai intrat in mintea mea, nu in sufletul meu (daca ar exista suflete te-ai cuibari si acolo) si nu in inima - nu mai am junghiuri de cord de multa vreme, dinainte sa te cunosc. Plus ca eu nu sunt eminescu. Daca inima se ocupa cu iubirea, eu cu siguranta nu te iubesc.
Insa ma tii de la indeplinirea maretiei, lasa-ma. Imi consumi resurse computationale, nu-mi mai bloca pipeline-ul! Vreau sa ies cu diverse gagici si sa ma culc sau sa nu ma culc cu ele, vreau sa fiu porc fara mustrari de constiinta. Clar, esti un virus. Dar am invatat la biologie in gimnaziu ca nu poti scapa de un virus, il porti toata viata.

 

Arhivă blog

Label Cloud