-Traversează pe roşu dacă nu sunt maşini. Nu contează culoarea, roşu, verde, maro, eşti pe bicicletă sau pe jos, dacă nu vezi vreo maşină în apropiere, du-te cu încredere, mai ales dacă biciclesti: păi ce, să te opreşti?!
-Bicicletele sunt ceva banal, un fel de oameni pe roţi. Nu fi de la ţară, speriat de bombe, că nu te omoară. Fă slalom printre ele, deşi preferabil să le laşi prioritate. Nici nu te uiţi la ele, le vezi cu coada ochiului. Abia după ce-a trecut gagica poţi să te uiţi la fundul ei, dacă te uiţi din faţă sperând să prinzi o ocheadă între picioare s-ar putea să fii călcat.
-În autobuz respecţi scaunele pentru bătrâni şi invalizi. Când se apropie staţia ta şi ştii că trebuie să cobori, stai tu copil cuminte acolo unde eşti, aşteaptă să oprească autobuzul, să se deschidă uşile şi abia apoi du-te spre ieşire. Dacă eşti lângă uşă înainte de oprire eşti demascat ca fiind un imigrant nedorit.
-Dacă locuieşti la parter, perdelele sunt interzise, cel mult nişte draperii transparente. Dacă eşti femeie şi ieşi de la duş în sufragerie sau obişnuieşti să faci sex în living, nu ştiu ce să-ţi zic (numărul meu este 064405315x).
-Nu mergi pe jos pe distanţe lungi. Cred că e o lege care zice asta. Dacă te duci la supermarketul aflat la 15 minute pe jos, iei bicicleta.
-Când pedalezi, ai grijă să iei o mână de pe ghidon din când în când. Dacă vezi unul care se clatină pe bicicletă, atunci îţi iei ambele mâini şi le bagi în buzunar, afişând o mină de indiferenţă fluşturatică, un fel de "I AM A GOD".
-Nu are sens să-ţi cumperi mănuşi sau bocanci. Ce-i aia zăpadă? Ce-i aia mâncat la prânz? Nimica, nene.