Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

La inceput a fost intunericul. Precum o gaura neagra, care inghite totul, fara discriminare, cheful disparea vazand cu ochii, ochi care, miop fiind, nu mai vedeau la o distanta mai mare de 3 metri, mai ales daca batea soarele. Caldura asta n-a fost niciodata mai impersonala. Eram singur. Toti au plecat. Toti sunt in sesiune, acasa, la mare, la munte, la munca, la nunta, in Spania, nimeni nu ma stie, nimeni nu m-a luat de toarta. N-a fost net o zi intreaga. Back to the stone age. Mai tragic a fost cand a revenit netul si nu am avut ce face cu el. De-a dreptul lacrimogen.
Timpul astfel eliberat trebuia umplut cu ceva. Au fost intocmite liste de catre ai mei experti (eu cu persoana mea), culmea liste cu lucruri utile, de data asta nu s-au mai acordat prioritati, pur si simplu s-a lasat un grad de libertate prin care beneficiarul si obligatul putea alege actiunea dorita. N-am facut nici un kkt.
O variatie de voltaj mi-a dat suficienta energie incat sa plec la drum sa finalizez dosarul de angajare. Nu stiam ca e sambata dupa-amiaza si vacanta, toti plecati, da' toti! si nici un xerox deschis. Am sa ma duc cu mana in cur la firma.
Si apoi, precum soarele printre nori, precum vorbele lui Dumnezeu: "Sa fie lumina" (sau erau ale lui Gigi Becali), asemenea unui sublim rasarit de soare pe plaja, intinsi pe spate, sarutandu-ne, ei gata, destule figuri de smeker stil, am pus mana pe albumul White Sensation 2007 care e absolut bestial si mi-a facut pofta de Liberty Parade care probabil nu va fi la fel de bun dar va fi destul de bun pentru mine si ma voi duce chiar de va fi ultimul lucru pe care il voi face si ma voi distra si voi face pe nebunul chiar si singur si nu imi pasa de voi!
*vezi titlu

 

Am incercat in zadar sa nu pun filmuletzele astea... i didn't stand a chance! I had to.



Fun Dog - video powered by Metacafe






Primele doua luate de aici

 

Azi mi s-au stricat castile partial. Situatia actuala e in felul urmator: casti intr-o ureche, monitor imprumutat, tastatura imprumutata, hard ca un hârb, carcasa ca si inexistenta, cooler de procesor care cârâie, sursa proasta, nici n-are rost sa comentam software-ul. But it's all good! :)
In other news, ca sa nu mor de plictiseala am iesit auto-fortat la cumparaturi pe soare, am cerut de la doua persoane pozele de la ziua Simonei dar tot nu le-am primit, nimeni nu iese la bere, singura persoana de contact de la Star Storage este in concediu, cineva mi-a zis ca ma iubeste dar de fapt nu mi-a zis, la mare nu stiu daca pot pleca, si totul stagneazaaaaaaaaaaa si eu nu mai stiu nimic, nu stiu ce sa fac, nu stiu cu cine, nu stiu de ce, nu vad inceputul, d-apoi intriga, planurile nu exista, sunt doar idei care se incapataneaza sa nu creasca, care sunt haimanale, imi pleaca din minte cand au ele chef.
As fi putut fi la Galati, sau as fi putut pleca la Galati cu Andra, as fi vazut pe Alexandra care se duce la nunta, Catalin si Cretu pleaca la munte, Mike nu vrea sa mearga la mare, Alice se duce cu formatia, Ana cu personalul, Diana nu stie daca mai ajunge la ziua unui prieten pe litoral, Andra se duce, dar n-am inteles cu cine, Remus vrea in Mamaia, sa ii gateasca Kitty, firma ma vrea duminica, Daniel nu stie sa ajunga in Club A, nu gasesc pozele altora de la mare si ma enerveaza!, n-am putut dona sange pentru ca am avut hepatita, Anca e la Galati, are vin si ii ies peri albi din cauza mea, vine si Simona, sunt singure acasa si eu nu, Catalin doarme la noi joi, Gelu face ore suplimentare, Mari a zis sa o sun daca sunt prin zona ei la mare, vara-mea la fel, vrea sa o vizitez in Navodari, maine/azi bere cu Iulian, care vrea sa omoare cateva ore, si .. pisici! Cam atat. Daca mi-as permite m-as face muci intr-o seara.

 

 

Vreau sa stiu daca mai exista altcineva care nu sesizeaza diferenta intre a citi o carte tinand-o in mana, carte tiparita pe hartie si un pdf citit pe monitor. Cand am auzit asta, chiar am ramas un pic socat. Cum poti avea aceeasi satisfactie a cititului stand ore intregi in fata monitorului? Poti fi si obisnuit cu radiatiile, poti avea filtru la monitor, nu imi pasa. Nu vad cum s-ar putea compara in vecii vecilor cele doua experiente.
Cartea a fost tiparita. Oamenii citesc de secole de pe hartie. Odata cu aparitia tehnologiei, au inceput sa se stocheze si in format digital. Parerea mea e ca au fost facute pdf-uri pentru pastrare in siguranta. Vorba aia, cartile se deterioreaza, hartia se degradeaza. Evident, cine poate citi beletristica pe monitor trebuie laudat. Nu dai pagini, nu pui semn de carte, nu tii cartea in mana, pur si simplu dai click din cand in cand. Fie. Merge si asa. Dar de la asta si pana la a spune ca nu e nici o diferenta... ei bine, ma enervez! Spuneti voi cum e!
PS: caut Lady Chatterley's Lover de D.H. Lawrence.
PS2: mi s-a reprosat ca m-am indepartat de polemica initiala, care era urmatoarea: daca ai avea de ales intre a citi cartea dintr-un pdf, si a da cateva sute de mii pe ea pentru a o cumpara, ce ai alege? Ei bine, eu am facut alta polemica, si cand vine vorba de dat bani pe carti, exista anticariate.. deci sondajul ramane intact.

 

Sa va povestesc de un fraier... o sa muriti de ras...
Cica un student se muta in camin. In prima zi, i se strica monitorul si nu ii merge hard-diskul. Nici nu ajunsese bine, si poc! i-a facut monitorul. A reusit sa imprumute unul temporar.
Asta nu are bani, asa ca se duce la BRD sa vada daca poate sa faca un credit. Ce tupeu! Student pierde-vara sa ceara credit. Alea de la banca l-au pus la punct: cica trebuie un girant care sa fie neaparat ruda de gradul maxim patru care sa locuiasca la aceeasi adresa; cum se afla gradul de rudenie, numeri cercurile concentrice? Cum se pacalesc bancile sa nu afle gradul de indatorire al rudelor de grad maxim patru?
S-a dus la scoala, si a vazut ca restantele pe care trebuie sa le dea nu sunt puse bine, unele chiar in aceeasi zi. Secretarul nu stia nimic. Joy upon him!
Apoi s-a uitat in portofel si s-a speriat de ce n-a vazut. Si cu gandul asta in minte, si-a zis ca maine se duce sa doneze sange. Cu gandirea asta, poimaine o sa doneze si un rinichi. Jeeesus.
Nu am mentionat ca are datorii garla. Ei bine, are, si nimic nu il va ajuta incepand de acum. L-as imprumuta eu dar sunt in aceeasi situatie :))

 

Arhivă blog

Label Cloud