Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Sunt ingrozit de cele doua cuvinte. Pentru mine nu prea au legatura cu sentimentul in sine (asta daca exista). Cred ca l-am folosit o data sau de doua ori in viata mea, una din ele pe blog cand am scris despre parintii mei, si am avut fiori (in sensul rau al cuvantului) o zi - si acum cand scriu asta ma simt nepotrivit. Probabil cine zice ca am o problema nu se inseala prea tare.
Ok, cred ca ar trebui sa fiu sincer si sa spun ca in desele discutii purtate cu mine l-am folosit de multe ori. Persoana destinatara insa nu a apucat sa auda niciodata. Daca aceste doua cuvinte sunt o exprimare conforma cu un sentiment superb, atunci da, vreau sa le pot folosi fara nici o jena, vreau sa urc pe masa si sa strig ca O iubesc. Sentimentele reprimate nu folosesc la nimic, orice fel ar fi, dar cred ca presiunea sociala e prea mare, discutand in general si, de ce nu, despre iubire. La modul general nu poti da glas unor pareri sincere, unor antipatii, fobii, ciudatenii, pentru ca societatea te-ar respinge. Daca vorbim de iubire, numai incearca! vei regreta amarnic; toata lumea o cauta, insa toti se tem de ea. Spune-i ca o iubesti si cel mai probabil n-o vei mai vedea niciodata. E aceeasi presiune sociala creata artificial, parerea mea, exercitata de opinia generalizata cum ca e un sentiment sacru, mult prea intens, dead-on serious, "nu te juca cu cuvintele pentru ca nu vreau sa fiu ranita", etc. Poate chiar te iubesc, de unde stii tu ce e in mintea mea? (se iubeste cu capul, nu cu inima, totul e in cap).
Dar nu! nu ai voie. E tabu. Trebuie sa joci teatrul pe care il joaca toata lumea, trebuie sa pari nepasator, semidistant, interesat dar cool, apoi iubaret dar sa-i dai spatiu, sa te dezvalui cate putin, destul cat sa nu fii in dezavantaj - pentru ca, nu-i asa, totul e un joc stupid de-a soarecele si pisica. Si dupa o lunga sau medie perioada de tatonare si incercari nereusite va legati, mental si spiritual. Abia apoi ii poti spune chestia asta.
Eu vreau sa ii spun prin privire. Vreau sa se scoata cuvantul din dictionar. Chiar e o greseala sa exprimi sentimentul printr-un cuvant. Vreau sa ma uit la ea si sa nu se intrebe ce-o fi in mintea mea, atata timp cat este ea acolo - restul nu conteaza. Vreau ca amandoi sa debitam nimicuri si sa stim.

acesta nu e un text romantic sau siropos. chiar am investit multa ratiune in el, chiar daca l-am scris dintr-o rasuflare.

 

Adica, ce vreau sa zic e ca am dormit doua nopti in ei. Doua nopti din care una n-am dormit. Simbolic, semnifica sfarsitul unei ere, practic inseamna ca s-a terminat semestrul. Coincidental, e aceeasi zi in care iar ma culc la 5, in care m-a pupat Diana, ziua in care am strans o gramada de bani prin colecta si in care am adormit pe cineva cu povestile mele. Ca intotdeauna, sunt curajos la ora asta si imi fac mai multe planuri bune decat la orice alta ora, in consecinta iau decizia de a ma rupe de tot ce ma tine inapoi sau ma blocheaza in trecut. Imi pare rau pentru oamenii aia (pentru ca totul se raporteaza la oameni).
O sa joc la loto si nimic nu ma poate opri. Ultimele 3 extrageri au adus 12-le zilei mele de nastere in prim plan. Din toti oamenii intrebati (stiti voi, v-am cerut un numar de la 1 la 49) majoritatea, daca nu ma insel, si-au dat ziua de nastere. Romanul e prea putin superstitios. Si bucata de caine dintre sinele de tramvai din Crangasi inca mai e acolo. Restul corpului a fost strans. Voi nu stiti, dar toate astea se leaga. Totul e legat, ca si alaturarea mistica a 3 zile de nastere in decurs de 2 zile.
N-am cearsafuri la pat, dar n-am nici femeie. In schimb, am pastile de memorie si o rezistenta sporita la somn. Bine ca n-am dat mai mult pe lampa de la Ikea, ca nu prea o folosesc. Acum ca am redevenit pasare de noapte, vreau sa fiu iar cuminte si pensionar. Numai ca acum esti si tu pensionara, na!
A reinceput Nip Tuck si e genial. O sa va povestesc odata si odata. Sa-mi aduceti aminte sa va povestesc si cum a fost la evaluare la munca. Fu funny.

 

Arhivă blog

Label Cloud