Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Maine primim o noua colega. Azi, dezbateri indelungi in privinta amplasarii bulgarelui de gingasie feminina, delicata floare a primaverii, lucrul pe care l-a creat Dumnezeu cand a realizat imperfectiunea barbatului, etc, pe scurt, suntem o echipa flamanda de fete.
That is not the issue.
M-am gandit sa cumpar flori. Nu pentru cea care vine, ci pentru cele care sunt. Buchete de ceva micutz, primavaratec, asa, pur si simplu ca ar fi frumos afara. Apoi primesc vestea ca vom avea o noua colega (de data asta, in echipa noastra). Stam noi, glumim pe tema asta (ce rezolutie are, ma? high-def? misto), aproape ca votam unde o vom pune, aproape ca pe un bibelou, si apoi ma loveste gandul de mai sus. Eu voiam sa cumpar flori. Chiar de saptamana trecuta ma lovise gandul. Hmm.. ce sa fac, ce sa fac. Sa cumpar flori maine? Si o intampin pe fata in prima zi cu flori? Cel putin dubios. Stiu! Ma duc acum si cumpar flori pentru fetele de acum! Ca sa nu zica nimeni ca am luat pentru cea noua. Hmm, dar asta e si mai dubios, adica de ce sa le iau lor, la ora 16, in ziua dinaintea primei zile a noii fete in departamentul nostru... cateva ganduri murdare la care ma pot gandi sunt: "Oare n-o place deja si nici n-a intalnit-o?", "Se zgarceste la un buchet de flori?" (stiu, am imaginatia bogata) etc.
Uite-asa n-am mai cumparat nici o floare. Deocamdata.
Imi propun sa fie ultimul gand personal postat. Sunt convins ca n-o sa reusesc.
EDIT: am vrut sa zic ultima chestie pe care o gandesc in legatura cu ce fac in fiecare zi pe care o pun pe tava, asa, transparent.

 

Inghesuiala mare la Armata Poporului. Inghesuiala mare peste tot, si la intersectie, si in statia de autobuz. Ajung la semafor unde astept sa trec. E rosu. Printre atatia oameni din fata mea mi-a sarit in ochi probabil cea mai mica fata din zona. Nu era cat Shakira, da' era mica. Cum ar veni, sub standardele mele.
Hmm, si cand ma uit din spate, primul lucru la care ma uit e... parul. Nice hair, I say to myself. Misto si cizmele. Mama, si ce fund! (paranteza: cizmele astea purtate peste blugi sunt cu dus intors, mi se par uneori mai degraba usuratice decat decente, si in acelasi timp anumite persoane purtandu-le imi trezesc sentimente neortodoxe - sau necatolice?).
Fata tinea in mana o garoafa. Si se grabea. De unde stiu? A trecut pe rosu in pas alert. Reamintesc ca eram in spate. Se intoarce pe jumatate si ii vad figura din profil, luminoasa si cu ochi frumosi (da, am vazut jumatate de ochi si restul mi-am imaginat). Pana la Cora sunt doua perechi de semafoare, si de 2 ori a trebuit sa se opreasca. Eu voiam sa ajung mai in primele randuri sa ma holbez mai bine. Tot mi-o lua inainte dar trebuia sa se opreasca din cauza masinilor. Apoi in pas de-a dreptul alergator spre Plaza.
Ce coincidenta, acolo merg si eu. Am marit si eu pasul cat sa nu o pierd din ochi. Mama, de nu ma simteam ca un stalker, sa mi se usuce si sa-mi cada! Si nu era neplacut.
Aproape ca am pierdut-o cand am intrat in Plaza. Dupa 10 metri am reperat-o si m-am indreptat discret spre ea, vazand ca e singura. Bai, si cand mai aveam 2 metri i se sculpteaza un zambet mare pe fata si il imbratiseaza pe unu. Ma uit in sus: inimioare si inimoaie rosii... Jeez, it's Valentine's, d'oh! Normal ca se intalnea cu Valentin!
N-am dezlegat inca misterul garoafei, ca venise deja cu ea, dar e clar ca cine i-a dat-o n-a avut noroc... cum sa oferi garoafe cand una din doua femei se asteapta sa faca sex de Sfantul Valentin?!
*sfarsit abrupt*

 

Sweeney Todd


"Cine nu a vazut Sweeney Todd, sa-si cumpere" a zis Tudor. Asa ca m-am dus sa vad filmul. Musical musical, dar nu sunt complet imun la laude repetate cu garnituri de "Uuuu! Aaaa!".
Dupa primele 2-3 cantece deja te obisnuiesti. Apoi devine cu adevarat interesant in momentul intrigii, cand mi-am sculptat un ranjet semi-delicios, semi-terifiat pe mecla si am cam ramas cu el pana la cel din urma belit (din film). Nu imi place sa dezvalui actiunea filmelor, asa ca va zic doar ca la cinema se merita vazut si tre sa ai un stomac tare. Decoruri super, filmare impecabila, regizor excelent. Umor negru si un final apoteotic.

Muzica


Printre ultimele chestii descoperite de mine se numara Bedouin Soundclash, luat initial de la Alex, cred, si dat mai departe. Cineva chiar mi-a multumit pentru recomandare, un cocktail de bla bla bla. Alte titluri: Clap Your Hands Say Yeah, Raul Midon care canta un fel de jazz dar mi-a atras atentia o piesa de la tv , Pick Somebody Up, apoi niste piese de pe ultimul album Lenny Kravitz, Nickelback - Rock Star si nu mai zic de Kate Nash ca n-are rost. Si The White Stripes - Good to me, care imi aduce aminte de Sweeney Todd, dar de fapt e de pe sountrackul Wicker Park. Weird.

Roblogfest

.
Nu am fost nominalizat, deci nu particip. Asta e, daca nimeni nu a fost de parere ca merit (in afara de cei care ma cunosc) inseamna ca asa e. Daca cititi bloguri recomand cu tarie (putere? caldura?) sa votati un blog, sa fie rezultatele cat mai concludente la final. Fiecare vot conteaza.
Va zic fiecare categorie si pe cei luati in considerare.
Cel mai bun blog personal: Insemnari a lui Gelu, Life in loops al Dianei, Lepetitmouton, Innoza, tomatacuscufita, gogu kaizer, irene, Peculiarme, 21 ani. Am ales pe Gelu pentru ca e de departe cel mai personal (cine a trecut pe acolo stie).
Cel mai bun blog nou (2007): Insemnari a lui Gelu, Life in loops, 21 ani, Peculiarme, tomatacuscufita. Da, sunt constient ca se repeta, dar sunt bune. Am ales pe Life in loops pt ca ori are Diana prea multi prieteni care ii citesc blogul tot timpul, ori blogul ei prin forte proprii a castigat o popularitate imensa in doar cateva luni de la lansare (i'm jealous).
Cel mai bun blog colectiv: nush ce sa zic, n-am multe optiuni: Gramo, Andreanum&Co.... am ales Andreanum pt ca Mutsunake e cel mai tare scriitor de bloguri roman si nici Andreanum nu e mai prejos.
Cel mai bine scris blog: irene, Patric, Lepetitmouton, Andreanum&Co. Castigator Irene.
Cel mai bun blog: pentru ca e o categorie intimidanta, si imi trecuse cheful, plus ca nu am vazut foarte multe bloguri cunoscute destul de bune cat sa imi atraga atentia, am oscilat intre irene, Innoza, Andreanum&Co. Am ales iar Irene, pt ca e pur si simplu misto.

De ce sunt magar?


Ma asteptam ca asta sa voteze Anca (let me know when you read this)... bine, ca si eu am votat, dar se pare ca au fost mai mult de 2 voturi.

 

Arhivă blog

Label Cloud