Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Am fost la un seminar de prezentare al unei firme de brokeri la hotelul Lia Manoliu. Afara erau 30-35 de grade, cer senin, metrou liber, oameni amabili, am ajuns din prima, chiar mai devreme; in hotel, incercand sa gasesc sala de conferinte, am dat in restaurant, unde erau o multime de fete superbe si ft tinere la cateva mese (era vreun lot national, doar ca nu mi-am dat seama ce sport; as fi ghicit o combinatie de gimnastica cu baschet, pentru ca erau perfect sculptate si foarte inalte (!!!)).
Deci pe scurt, ziua se anunta promitatoare. Indata ce a inceput seminarul, am avut o senzatie de "oh no, this is gonna be bad!". Tipul care prezenta era slovac. Din Slovacia, in caz ca nu v-ati prins. Si vorbea in slovaca. Avea traducator, insa daca ati vazut vreodata un film tradus sonor pe caseta acasa, va dati seama ce fel de traducator complet lipsit de chef si intonatie. Nu-i bai, slovacu avea destula pasiune, pacat pentru noi ca nu intelegeam nimic din ce dracu zicea. Mai mult decat atat, ne proiecta pe perete slide-uri in acceasi materna limba a lui. Din cauza translatorului, dura de doua ori si jumatate cat ar fi durat in mod normal cu un vorbitor de limba romana. I-as fi zis de mama si de limba engleza atunci cand ne-au fost traduse urmatoarele vorbe intelepte ale lui: "Esti atata om cate limbi stii" sau ceva de genul asta (cu aluzie la faptul ca vezi domle, sa invatam noi slovaca din alea 4 ore petrecute cu el).
Da, ati auzit bine. Ne-a anuntat de la inceput. I said: fuck this, 4 ore! Dar poate nu intelesesem eu bine asa ca m-am chillat.
In urmatoarea ora, am fost supus unui chin. Omul a vorbit numai asa: "Va rog sa luati o foaie de hartie []* sau un pix [] si pe care foaie [] sa scrieti [] daca ati avea un miliard de ron [] ce v-ati lua de banii astia [] aveti voie sa visati [] eu am sa pun muzica [] puke puke " (no wait, puke puke faceam eu in mintea mea). Apoi i-a pus pe oameni (grown ass men and women, wtf) sa citeasca ce au scris, spunand e ca important sa le constientizam, bla bla. A continuat cu "ce credeti, peste 4 ani veti avea o casa?", "cum credeti ca merge un copil mic?", efectiv a umplut o ora cu tampenii din astea, in timpul carora nu stiam cum sa imi astup urechile mai bine. Nu a spus absolut nimic util, nici macar ceva logic, intr-o ora. Si apoi ne-a pus filmuletul cu tipul care arata un pic retardat, ajunge la Megastar in America, se dovedeste ca are voce de tenor si Simon Cowell sau cum dracu il cheama il felicita si castiga Megastaru si bla bla. (achieving your dreams). Nici macar nu se auzea cum trebuie.. in fine.
Dupa asta a fost pauza, m-am strecurat discret si m-am bucurat de o dupa-amiaza de caine (adica just lying around). Si acum ma bucur de mancare, finally.

* pauza in vorbire pentru a ne fi tradus

 

Cred ca sunt un pic invidios pe sexul feminin.
Stateam si ma uitam la un film de prezentare de 30 minute, Amnesia Ibiza Review, al unui club din Ibiza. Si e numai cu distractie, o compilatie strategic alcatuita sa iti faca in ciuda ca nu esti acolo in fiecare zi. Si evident ca numai femei arata, printre atatea sute/mii de oameni cati incap in clubul ala. Si toate sunt extraordinar de fierbinti!
Revenind la ideea invidiei, realizez ca femeile au un mare atu: cu conditia sa aiba un corp decent, posibilitatile vestimentare sunt aproape nelimitate! Avem un handicap serios la faza asta. Adica, cum poate sa se imbrace un barbat? Sport, casual, elegant, business... mai sunt? Nu prea. Am stat si m-am uitat chiar la barbatii care dansau pe langa toate aceste exemplare feminine, si vad o camasa, un tricou, alta camasa... chestii de genul asta. Pe cand e foarte probabil ca nici o femeie sa nu semene prea mult vestimentar cu alta intr-un moment in clubul ala. Mai mai ca vad avantajele de a fi travestit!
PS: faptul ca nu vad doua femei imbracate la fel e posibil sa fie cauzat de ridicarea fustelor cu scopul descoperirii chiloteilor, sau de eliminarea din ecuatie a topurilor pe motiv de caldura, fum sau spuma, evident efervestentate de muzica mirobolanta mixata de dj-i si cu chef de futut de la alcool.

 

Care e faza cu barba? (m-am molipsit de la Gelu, scriu titluri in engleza). De ce barba e yucky? Ce e atat de respingator? Vorba aia, pun si eu mana, atunci cand nu e prea stufoasa chiar e funny. Sa nu ma intelegeti gresit, nu imi las barba. Doar ca mi se pare un efort in van sa te razi in fiecare zi cu scopul de a fi "ingrijit" cand de fapt tot ce faci e sa accelerezi cresterea parului si inasprirea lui. Asta, plus ca mi-e lene uneori, mai ales acum cand merg la munca in fiecare dimineata. Si lenea e neimportanta in ecuatia asta.
Cand eram mic, intotdeauna mi s-a parut ca barbatii cei mai "masculini", daca se poate spune asa, erau cei cu barba. Si tatalui meu ii statea bine cu barba, spre deosebire de ras, cand parea un span si parca era si mai fioros.
Acum, lasand toate astea la o parte, va intreb pe voi, posesoarele de putin par peste tot [=)) ] sa imi explicati de ce barba e asa respingatoare. Oricum eu sunt sexy, si cu si fara. Deci?

 

Circula la un moment dat o lista cu lucruri de facut in lift, gen "- sa faci zgomote de masini de formula 1 cand cineva intra sau iese, sa-ti sufli nasul si sa-i intrebi pe ceilalti daca vor sa vada"
Io incep sa urasc drumul de dimineata cu metroul, dar tot raul spre bine, nu? E misto sa faci glume in metrou, vorba aia, nu te cunoaste aproape nimeni. Asa ca, de ce nu?
Incepem timid, cu strambaturi la oameni (sau mai bine la nimeni in mod deosebit, poate imi iau bataie). Apoi zambete, rasete din senin. Eventual cu un ziar in mana, sa se mire toata lumea ce e de ras in Libertatea de azi.
Idei, anyone? As putea sa dansez mai mult sau mai putin discret (asta dupa ce imi iau mp3 player). Daca tot duc lipsa de activitate fizica, de ce nu si niste tractiuni la bara?
Urmatorul pas ar fi sa intru in vorba cu oamenii. Asta intr-adevar i-ar speria. Dar nimic nu i-ar infricosa mai mult decat daca te asezi pe scaunul de langa ei cand sunt si altele libere =)).

Ha ha, sa imi pun sonerie gen "fart" sau vreo musca, si sa merg cu metroul la rush hour (adica dimineata, mama lor). Sa vezi ce priviri stanjenite intre ei!
si o sa mai completez...

 

Cand vine vorba de numarul de gagici bune la metrou, exista zile bogate sau zile slabe, zile bune sau rele, manoase sau saracacioase.
Azi a fost pizderie! Va rog sa imi scuzati franceza, n-am mai exersat-o de ceva timp. I'm just horny as a dandy.

 

Daca m-as duce la o tipa de la munca si as saruta-o, ar trage concluzia ca vreau sa ma culc cu ea, nu?
Daca as complimenta-o pentru fundul ei perfect, m-ar face porc si mi-ar da si o palma.
As vrea sa ma duc la una si sa ii spun:"Imi plac la nebunie sanii tai" fara sa ii cer sa mi-i arate. Oare s-ar isteriza?
"Hey, ce faci? Stau si ma holbez la tine de jumatate de ora, esti superba"... " Du-te naibii de obsedat"
"Propun sa ne lasam prada dorintelor ascunse in seara asta si sa experimentam tot ce vrem. Daca nu merge, maine suntem iar prieteni, dar stiu ca si tu ma vrei" ... "Doamne, nu te credeam asa nemernic"
...
"Cate restante ai?"... "Ei si tu acum, nu fi naspa" :D

 



 

Azi am facut dvd-uri cu filme pentru mama si matusa-mea. Am scris si Schindler's List. Am aruncat o privire pe el. E desavarsit realizat, alb negru, joc actoricesc perfect, decoruri fidele. Am revazut si finalul. Mi-au dat lacrimile si m-am cutremurat tot, doar de la un minut de imagini intense. Si m-am gandit: ar trebui sa fie considerat cel mai bun film din istorie. Dar nu e.
Precum orice internaut care se respecta, trebuie sa consult IMDb, care zice ca The Godfather e cel mai bun film ever. Si eu nu l-am vazut. Si nu am vazut multe din filmele de acolo. Poate ar fi cazul sa ma las impresionat, nu?

 

Arhivă blog

Label Cloud