Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Sforaitul nu este ceva palpabil. Nu este materie, ceva concret. In schimb, sforaitul este o stare de spirit, un lifestyle, un spirit, o antimaterie chiar!

Poate rivaliza cu succes cu rabdarea si integritatea mintala a unui om normal, chit ca nu sunt eu acela. Dar sa presupunem prin absurd ca sunt eu.

Destinele celor doua entitati (in speta eu si sforaitul) sunt nu atat infratite, cat inhatite (exista cuvantul asta? de la hatis.. whateva). In copilarie suportam pe mamaia, care atunci sa fi avut vreo 60 - acum cred ca a ajuns la 70, da' habar nu am. In adolescenta dormeam cu frate-miu, ca atat aveam, o singura camera pentru noi doi, si cu asta am dus-o bine, relativ.

Insa in primul an de scoala a fost ura la prima vedere. Fata de sforait. A fost ceva de genul: te-ai vazut, te-ai urat, ai trecut mai departe. Asta pentru ca respectivul de serviciu (Marius) nu sforaia tot timpul, si eu dormeam deasupra lui (in patul de deasupra) si nu eram asa rascolit.

Intriga: in anul II am primit un exemplar superb aici la zoo(fili), cu coama de Shakira, par ca noaptea, muschi de care isi cumpara Jiji, oki bulbucati, si da, ai ghicit, si-a luat-o in bot pe unde facuse el bataie. Era noul ex-coleg de camera. Oh the joy.

Ne-a binecuvantat de la prima tentativa de somn a mea, debitand poluare fonica cu mult peste limita suportabila. Ciudat ca si ceilalti au avut aceeasi parere, dar intre timp s-au "adaptat", cu alte cuvinte al treilea a inceput sa nu mai doarma, al patrulea se juca pana dimineatza si cand dormea sforaia si el. Oh the double joy!

Dupa un an scolar cu una calda, una rece (o zi adormeam in juma de ora, o zi o ora), am facut ce-am facut, sau poate a facut el, de am scapat. Pentru asta a trebuit sa platesc adidasii mei Reebok care erau foarte tari, singurii de firma pe care mi-i luasem vreodata, pe care dadusem inconstient 250ron, si tot il mai suspectez pe exemplarul superb ca a contribuit la disparitia lor. Whatever.

Ziceam eu ca scap. Anul asta am primit un alt exemplar, se vede ca e boboc, inca nu stapaneste arta sforaitului. Pentru ca este o arta. O arta grotesca (se observa contradictia dintre cei doi termeni, nu?). Acest specimen sforaie periodic si iregulat. Cand face pauze, semnalizeaza stanga/dreapta/in jos cu un sunet foarte asemanator cu al radiourilor date la maxim care nu prind frecventa. Insa intrerupt.

Asul indiscutabil este un altul care are experienta capatata in urma a trei ani de exercitiu intru perfectiune. Anul trecut era super discret fata de acum, cand sforaie o face raspicat si constant. Si asta a fost varianta ridicol de lunga a explicatiei motivului pentru care eu adorm de doua zile la ora 6. Combinat cu MD.

 

Un articol de blog excelent despre invatamant in general si evaluarea sistemului in Romania. Sux.

 

Sunt pierdut in hatisurile sistemului sanitar. Voi fi indatorat celui care va sti sa ma descurce.

Date: trebuie sa iau o reteta compensata data de medicul de la cabinetul studentesc (sper ca nu trebuie sa se ia in 24 de ore, caz in care oricum e prea tarziu). Am fost trimis undeva langa Belvedere pe o strada si la o farmacie cu nume pe care nu le-am retinut, din pacate pentru mine. Hoinarind pe unde stiam eu ca e Belvedere am gasit o singura farmacie care nu mai elibera gratuite. Pentru alte situatii, am fost sfatuit sa accesez www.casmb.ro pentru lista cu farmacii. E un mister total lista aceast pentru mine. Daca ma poate ajuta cineva cu informatii.. ei bine multumesc anticipat.

 

Orice nou contact cu sistemul sanitar e o aventura. Ultima oara cand am fost la medicul de la cabinetul studentesc am fost trimis tocmai la Colentina unde am pierdut o zi incercand doar sa gasesc sectia de dermatologie.
Nu zic ce am, decat ca pe fundal e o raceala care se pare ca nu e asa usoara pe cat credeam.
Si a inceput cu: "Ai programare?". Pai am, mi-a facut asistenta aia sexy ieri. Unde, nu te gasesc... Mai uitati-va.. dupa ce i-am repetat numele de 3 ori m-a gasit. Parca asistentele trebuie sa fie in stare sa descifreze scrisul de medic!
Whatever. Medicul ma primeste. Cat de penibila e situatia, sa te duci cu probleme de respiratie, tuse, poate chiar mai rau, si sa nu poti respira in cabinetul doctorului pentru ca fumeaza ca un cal de curse?! M-a mai pus si sa inspir puternic, tampitu. Am ales sa tac pentru ca omu era totusi politicos si eu nu as fi fost daca ii ziceam ceva. Si oricum nu se oprea din fumat!
Partea buna e ca mi-a zis exact de unde sa iau reteta gratuita, cum sa completez, mi-a dat si un site unde pot gasi farmacii care elibereaza gratuite.
Si acu ma asteapta drumu ala lung pana in Stefan cel Mare, spitalul Colentina, sectia de dermatologie, vai de capu meu ce e acolo!

 

... dar mai ales in Romania! Intamplator am urmarit Stirile ProTv si nu numai in reluare in noaptea asta si m-am pus la curent, daca nu eram deja, cu toate kkturile care se petrec.

Incep cu o stire mai particulara: un blogger, pe numele Ariel, a fost exmatriculat de la scoala lui pentru ce scrie in blogul personal. Asta m-a lasat masca, si nu numai, deja foarte multi alti bloggeri au postat articole in legatura cu asta. Banuiesc ca e prea mult pentru o gluma, ar fi de prea prost gust. Insa, daca asa ceva e adevarat, trebuie sa ne gandim ca intr-adevar o ducem prost rau de tot. Baiatul e de origine israeliana, s-a mutat de acolo acum un an/doi/mai multi, nu stiu exact, e student la o scoala bilingva pentru evrei, din cate am inteles. Detalii mai multe intr-un post al lui Cristi Roman. Evrei sau nu, e un abuz nejustificat; ii citesc blogul de ceva vreme si nu exista nici o baza pentru o asemenea decizie. Ca sa o zic mai delicat, ca de mama sunt convins ca le-au zis destui. Daca lucrurile raman asa, va fi o unda destul de mare de soc.

Alta chestie ce ma fascineaza: astia cu politica de prin .ro. Incepand cu ora 09 azi se reuneste Parlamentul pentru a vota in privinta suspendarii lui Basescu. Nu are rost sa ma pronunt daca Basescu merita suspendat sau nu, ca m-a convins o discutie in seara asta ca nu ma pricep asa mult precum as vrea la politica. Ce stiu insa e ca nu exista nimeni care sa ii faca fata, si nu exista nici unul care sa se compare cu el ca si om politic. Daca il suspenda, el demisioneaza apoi in alegeri tot el iese, asta e clar. Dar. Problema e alta, si anume ce se intampla cu noi daca se da totul peste cap si toata Romania pune pauza cateva luni. Nu imi pot imagina, dar sigur nu va fi de bine.

Am mai vazut o stire tampita cum ca militarii romani au adus gloante de cauciuc expirate in Kosovo in februarie si au fost ucisi cativa oameni din cauza asta (ca erau overdue, fabricate in 91 cu termen de garantie de 3 ani). Mira pe cineva? Nu cred.

Huliganii de la noi sunt si ei la moda; TVR desfasoara o campanie, nu am retinut exact, iti dai cu parerea despre huliganism si cum se opreste. Desigur ca s-au gasit si care sa ii ia apararea lu Tuiti. In fine, cele mai bune idei erau cele deja cunoscute, adica sa aplicam modelul englez, ca tot ne pricepem sa copiem lucruri de la altii, incepand cu constitutia Belgiei (sac, ca mai tin minte). Deci englezii au mai multi huligani. Ei probabil au si sectii de politie incapatoare, plus politisti corecti, da' ma rog.. Nu au garduri in stadioane, acestea fiind mai degraba "oaze de liniste" (citat din TVR!).

Si cel mai mult m-a socat masacrul, ca intr-adevar numai asa se poate numi, de la Universitatea Tehnica Virginia. Ma cutremur si mai mult cand ma gandesc la asemanarea intre Politehnica si universitatea respectiva.Si, desi nu am vrut sa ma gandesc la asta prea mult, fara sa vreau mi-am imaginat intr-un flash cum ar fi sa stai intr-o sala de curs si sa intre unul sa ne impuste pe toti... ti se zbarleste parul pe tot corpul... Si profesorul Liviu Librescu a primit Steaua Romaniei post mortem pentru ce a facut acolo.. in speta l-a incetinit pe atacator...

Nu stiu ce sa zic... la faza asta te gandesti sa emigrezi din .ro, da' unde, frate? ca altii sunt mai nebuni ca noi! Pula mea...

 

Deci imi frec mainile de bucurie cand vad ce filme se lanseaza in vara. Ma refer strict la block-busters, ca alea sunt cu adevarat misto de vizionat, mai ales la cinema, si te fac sa uiti de tot timp de doua ore. In ordine strict aleatoare:
Premiul I se acord lui Spider-Man 3 de departe, ca e foarte tare. Parere personala. Apoi e greu sa ma decid, Piratii e film fun, fara substanta, doar aventuri, Harry Potter se anunta a fi tare, deci premiul doi, premiul III pentru continuarea de la Die Hard care ocupa un loc special in inimioara mea, apoi mentiuni speciale pentru Transformers (chiar sunt curios ce fel ar iesi), Fantastic 4 ca a fost un desen misto si se poate lucra pe povestea asta muuult, plus Evan Almighty ca primul film m-a facut sa rad muuult :D.

 

Azi verisorul meu face 10 ani. Cand l-am sunat, se uita la desene, oricum el de cand il stiu nu stie sa vorbeasca la telefon :D. Baaaa, 10 ani e mult! Mai are putin si o da in gagici (la figurat). Una din marile mele dorinte e sa ajung sa ii finantez studiile si nu numai. Pana atunci trebuie sa ma finantez pe mine.

 

in memoria victimelor, pe 30 aprilie 2007.



 

De parca as fi cine stie ce blogger :D dar am un motiv foarte concret (?) pentru existenta blogului prezent. Vreau sa imi pun AdSense sa vad cat de repede imi scot si eu suta de dolari :D --> foameaaaaa. Ma rog. Si am sa copii multe din posturile vechi. Adica cum, doar n-oi fi nebun sa le copii pe toate. Am 244 to date. Si mai pun unu dupa asta :D. Asa, deci sa vedem cum merge. In paralel.

 

Am doua standarde, unul pentru mine si unul pentru restul. Al meu e mult mai ridicat; insa mi se intampla des sa nu ma ridic la inaltime, in consecinta cad de la inaltime si doare mai tare (lipsesc ceva ghilimele pe-aici). In cazul asta, ajuta sa fii baiat; imi zic ca e bine sa fiu tare, sa nu ma inmoi din cauza esecului si trec mai departe. Deci daca esti perfectionist mai bine faci baieti decat fete.

Standardul pentru ceilalti este mai jos. Fara nici un motiv demn de mentionat. Lumea se supara in general daca zici: "eu nu as putea sa fac asa ceva vreodata" pentru ca nu intelege ca tie chiar nu iti pasa de cat de josnici pot ajunge oamenii. Daca vine vorba despre copiat, a avea un singur standard ar insemna sa ii sfatuiesc pe jumatate din colegii mei sa se apuce din timp sa invete, ca sa aiba timp sa parcurga materia, sa nu mearga la examen cu mana in fund sperand sa copieze, pentru ca nu ar fi corect fatza de ceilalti care se chinuie si invata si in unele cazuri iau note mai mici; in schimb, cele doua standarde ale mele imi permit sa raman netulburat la asemenea chestii; de exemplu, mi s-a parut firesc, inainte de examenul la DCE2 din vara, ca eu sa invat de zor, plin de cafea si facand sfortzari intelectuale deosebite (pe bune), deci eu sa invat cot la cot cu unii colegi care prestau munca fizica (transcriau materia pe copiutze mici). Eu mi-am vazut de treaba mea, ei de treaba lor. Eu le mai dadeam explicatii, ei completau acolo pe copiutze. In noaptea respectiva nu am dormit. Dar nici Cretzu. Examenul de a doua zi dimineatza nu l-am luat. Cretzu l-a luat cu 6, ca si ceilalti care faceau fitzuici in noaptea dinainte, in speta Flo si parca mai era unu...

In fine, pentru ca la faza cu exercitarea vointei stau prost, nu m-am urnit sa invat destul pentru in toamna, si m-am intors de la restante exact asa cum m-am intors, doar ca am mai asistat la una din asta. Am stat intre Sorin si Mitza, care erau acelasi numar (la restanta de SCD). Sorin a copiat, eu i-am spus lui Mitza ce a scris Sorin, dar nu totul, sa nu bata la ochi, apoi Mitza a mai servit un subiect. Acestia doi au fost singurii care au trecut la examenul ala din grupa noastra. Chiar nu m-am simtit nedreptatit, decat intr-o infima masura.

Si acum, in sfarsit, imi place sa cred ca mi-am invatat lectia (cu alte cuvinte am sa invat mai din timp, ca standardele nu s-a modificat). Am sansa unui inceput fresh. Zero restante.

 

Scrisoarea saptamanii pe adresa fan-clubului: (o sa iau un ordin de restrictie cat de curand!):


<

reluam...

dap.. esti destept, ametit si adaptabil, f adaptabil.. esti deschis la minte si suflet.. ceea ce e mijto...ti-am mai zis ...de fapt..m'ai ajutat sa gasesc cuvantul.. esti perfectionist si te macini sa iasa cum vrei tu... [........]...

vaaai si ce'ti place sa cauti contraargumentul in orice... aaa.. si ai si 'strategii de marketing' bunicele...

aasa.. si sa zicem si de moaca, respectiv corpul cu care te-a inzestrat natura/mama/mama natura... :D poi na.. esti destul de prezentabil.. mergi frumos si zambesti placut, te uiti in ochii omului cand vorbesti si astepti sa renunte interlocutorul la holbat ca sa iesi invingator (pe principiul...'care clipeste primul??" :D) >>

 

Arhivă blog

Label Cloud