Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Cred ca viata mea e cam prea publica, asa. Nu ma deranjeaza sa scriu, pe mine nu m-ar rusina, dar parca se complica treaba si mai mai ca mi-as face un alt blog, sau pur si simplu sa nu mai scriu toate chestiile private aici, ca vede toata lumea. Ar fi trebuit sa il denumesc altfel, sa nu pun linkul la status, pur si simplu sa nu stie lumea de el, sa fiu un necunoscut online, si abia apoi sa imi fac prieteni pe baza eului virtual - ma duceam si eu la sindrofii de bloggeri, la intalniri cu politicieni =)), la Pidjins Partyyyyy, ma intalneam si cu disperatii de blog din Galati. Totul ar fi fost "clean", as fi inceput de la zero cu o anumita impresie a acelor fellow bloggers despre mine.
Cineva mi-a zis la un moment dat ca comunic mai bine cu blogul decat in real life, which is not true, ma rog, stiti asta, dar n-ar fi stricat sa imi fi facut cativa prieteni cu care, eventual, sa am cu cine merge la Liberty Parade. Too bad. Si cand stai sa iti numeri prietenii pe degete, si iti dai seama ca n-ai nici de la cine imprumuta un mp3 player, d'apoi un aparat foto, nu iti cade prea bine.
I WILL have fun, even without you.
Wish you could be there, though.

 
 

Pentru ca am suparat destui oameni saptamana trecuta din cauza ca nu le-am raspuns la mailuri, am sa va povestesc de o sa va iasa pe nas, ca am Cola langa mine si nimic altceva de facut.
Duminica cealalta m-am culcat pe la ora 22:30, asa ca sa fac in ciuda celor care m-au acuzat de pensionarism. Sau sa le cand in struna, am uitat care din ele .. senilitatea asta..
Luni, in prima zi de munca, am ajuns cu 20 minute intarziere. Inutil sa mai zic ca m-am dus in blugii jerpeliti, cu un tricou penal, si adidasii vechi. Am mai stat 20 de min sa il astept pe Rares Vasilescu, seful departamentului de dezvoltare. In timpul asta stateam la receptie, cum ar veni, la etajul 1, si ma simteam stingher vazand diversi oameni trecand cu camasi, cravate si pantaloni de stofa. Si doamnele/domnisoarele de la receptie erau foarte elegante (in ziua aia), plus ca se vedea ca erau dotate intelectual.
Rares a venit. Mi-a zambit, desi eu i-am zis ca imi pare rau de intarzierea din prima zi. M-a dus la etajul 5, nu mai stiu ce am sporovait. Am facut cunostinta cu Letitia, o tipa de la stagiat, si imediat am intrat in "sedinta" unde ne-a prezentat ca pentru prosti firma si cam ce vom face noi, la ce sa ne asteptam, etc. Nu am fost luati din prima pe sus, dar am avut o saptamana intreaga de invatat documentatie.
ECM inseamna Enterprise Content Management. E un concept oarecum abstract de marketing, dar se refera la platforme de dezvoltare care folosesc acelasi nume. Liderul in domeniu este o firma care produce Documentum, platforma pe/cu care lucreaza firma mea. Se foloseste la gestiunea documentelor, manipularea informatiilor despre un server de documente numit Docbase, manipularea proprietatilor si a continutului, se joaca cu permisiuni diverse pentru useri, si nici n-am inceput sa zic nimic inca, dar ma opresc.
Am abordat un curs de 5 zile de Documentum Fundamentals, am fost sfatuiti sa il terminam in 3. In fine. Am primit carduri de acces abia a doua zi, am dat actele la Human Resources tot marti, contractul l-am semnat abia azi :D.
Ni s-a spus sa instalam si platforma (intr-un final, cand am primit drepturi de admin pe compurile noastre), diversele editoare si ajutatoare, si ne-am bagat nasu in Webtop, tool de administrare a Docbase-ului printr-un browser web, ne-am familiarizat cu DQL (Documentum Query Language) si mai ales cu DFC (Documentum Foundation Classes) o colectie de clase predefinite pentru a indeplini functiile Documentum. Si noi lucram in Java.
Ieri am fost supus la o evaluare in cadrul unei sedinte, la care nu ne-am descurcat prea bine eu si Letitia. Ieri a mai venit si al treilea, un baiat Mihai, care trebuie sa recupereze.
Azi am primit in sfarsit task-ul la care va trebui sa lucram pana la sfarsitul stagiului. Desi la inceput nu mi-am dat seama daca e greu sau nu, acum pot zice ca e destul de complex, dar nu imposibil. De vreme ce avem pana la sfarsitul saptamanii doar sa il planuim, si vom lucra toti trei la el, va dati seama ca nu e floare la ureche. Va trebui sa scriem cod, da :)
Luni 16 am fost la bere, miercuri am fost la bere pana mai tarziu, vineri am fost la bere, sambata am fost la ceai, duminica am fost la gagici, luni au venit gagicile la mine, si azi nimic, domle, nimic!
Da' am in plan... se ofera careva? pls comment here kthxbye

 

Daca iti exprimi o parere, sau zici si tu ceva acolo intr-o tentativa de socializare, s-ar putea ca efortul tau sa fie luat in considerare sau nu. Dar, daca iti dai cu parerea printre mii de alti idioti, dintr-o data a ta e un fir de praf in mare. Nimeni nu ti-o ia in considerare, esti un anonim oarecare care "mai bine tacea din gura", chiar daca ti-ai reciti cuvintele ti s-ar parea pana si tie idioate.. la fel ca toti ceilalti.
Noi, romanii, suntem atat de destepti cat ultimul om (stiti expresia, deriva din "as strong as the weakest link"). Si nu mai stiu ce voiam sa zic. Doar ca mi-a placut postul. Nu asta :)

 


.

 

Arhivă blog

Label Cloud