Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Băsescu reloaded, Băse returns, Băsescu 2, The return of the president, 2 fast 2 Băse, Băsescu again, Băsescu - Evolution, Politics: The edge of reason (insert the word Băsescu anywhere), Basescu the second, Basescu: bigger, longer and bald (?), Băse back in action, Le fabuleux destin du Băse, si cam atat, s-au terminat ideile.
Deci eu stiu de ce au fost asa putini. Aseara vorbeam cu Daniel, care intre noi fie vorba e in calduri, si mi-am dat seama de ce.
(5/19/2007 1:57:05 AM): toata lumea stie ca o sa castige basescu
(5/19/2007 1:57:18 AM): numai ca nu asta e scopul circului
(5/19/2007 1:57:28 AM): si numai becali nu stie despre ce e vorba
(5/19/2007 1:57:35 AM): asa ca el voteaza cu basescu
Deci lumea s-a gandit: "Aa, lasa ca oricum voteaza altii si oricum iese Basescu. De ce sa ma mai duc si eu?"
Uite de-aia. Pentru ca daca nu votezi inseamna ca nu iti pasa destul. Iar am avut un impuls sa zic: daca nu iti pasa destul, sa nu iti ceri drepturile. Nu, nu e chiar asa. De fapt, si cei care nu au fost la vot, si cei care nu se duc niciodata, toti au dreptul de a fi reprezentati corect si cinstit. Da' parca ar merita o bataie buna.
Gandeste-te asa. Parlamentul baga acum o lege cum ca, daca la referendum nu se prezinta 50% din alegatori, decizia finala le revine lor, si legea asta sa se aplice si pentru referendumul care a trecut =)). SF? Eu zic ca ar fi in stare. De-aia trebuia sa mergi la vot. Pentru ca daca mergeau 80% din romani, ar fi fost acelasi rezultat, cu un mare plus: toti contestatarii lui Basescu ar fi fost acoperiti pe veci de cel mai urat mirositor rahat pe care l-a vazut politica romaneasca vreodata. Si cu totii ne-am fi usurat peste ei, ca sa fie tacam complet. In schimb, acum au avut o portita de scapare, putand sa presupuna ca restul de 70% din alegatori care nu au fost la vot sunt de partea lor. Nesimtirea e mare, stim cu totii. Si stim cu totii ca a lor e nesfarsita.
Si cam atat voiam sa zic.

 

Cam asa arata un inceput de zi atipic. Este ora 10-11, ma uit la ceas, e ok, I can still slip. A doua oara cand ma scol e pe bune, dar e pe la 13-14. Cineva automat se duce sa faca dush, deci eu trebuie sa mai stationez in starea curenta inca 20 minute minim. In timpul asta, loveste puternic foamea. Nu am ce manca. Umplu stomacul cu apa. Face urat si cere mancare. Eu nu am sa ii dau. Am doi-trei biscuiti de cateva luni de zile, dar nu am cola. Deschid browserul, ma hranesc cu news si blogs. Azi e o zi fericita, nu mi s-a blocat. Tot trebuie sa curat compul pe dinauntru.
Primesc recomandari calduroase de a merge in cantina ASE la Moxa. Invoc scuze, nefolositor. In schimb, imi dau seama ca s-ar putea sa fie sectie de votare ca si la noi. Inca nu m-am hotarat.
Se voteaza si eu am o senzatie nasoala cum ca multi dintre cunoscuti nu vor vota. E prea liniste... nu tu massuri, nu tu statusuri, etc. Bine ca sectia de votare e la doi pasi si am sa pot vota cand o sa am stomacul plin.
La multi ani Monica.
EDIT: incredibil!!! am o ciocolatzica mica mica de ieri seara!!!

 

Doua din cele mai inutile filme din istorie, fara de care industria cinematografica ar fi fost infinit mai buna, Freddy VS Jason si Nemuritorul 2 (cred ca e 2). Despre primul chiar nu are rost sa zic nimic, e mai jalnic decat jalnic, in schimb in legatura cu Highlander 2 mi-am dat seama acum ca serialul a fost mult mai bun ca filmul in principiu din cauza actorului principal. Chris Lambert nu e un actor bun deloc, printre multe alte hibe ale filmului, dar ma uit la el din cauza ca el chiar are carisma, pluuus joaca Sean Connery. Deci e clar. Nu stiu de ce mi se pare ca asta nu ar fi partea a doua, e de fapt doar prima parte. Habar nu am. Doar ca imi amintesc sa fie mult mai bun filmul.
Am sa scriu un post despre super-eroi :)

 

Am fost sa imi iau piese pentru proiect, nu ca as fi stiut eu ce cumpar, dar am avut la ce ma raporta. Alexandra cica sa ne vedem. Bine, vii la Grozavesti, te iau sa luam piese. Bine, ne intalnim acolo. Bine, intarzii, ma duc sa le iau si apoi vin eu at the spot. Bine, nu mai vii, vin eu la Universitate :)
Pentru ca suntem amandoi deosebit de priceputi in ale orientarii in spatiu, nu am gasit un loc unde sa stam, in 20 de minute de invartit intre Universitate si Unirii, adica nu am gasit, nu ca nu ne-a placut. Eu voiam Cool Cat, da' n-am gasit. Nu mancaseram nimic nici unul toata ziua, in afara de Cola si eu doi biscuiti in Cola.
Mac, Cismigiu, cantarul/ele din Cismigiu (is de mult?), politica, Basexu, terasa, bere, espresso, iar Baselu, suspendare, tigari (ea), despre scoala si proiecte, ne-am jucat cu placuta, ploaie torentiala, balerini uzi (da, tot ea), boierie eu, inca toarna, mai toarna politica, convinge-o sa voteze NU, scoala, ne-au inchis lumina, s-a oprit ploaia, am cautat alta terasa, mai fancy, langa apa, tigari, povestit excursii pe-afara, povestit filme (asta-s eu), tigari, bere, se intuneca de tot, ne-au inchis si astia lumina. Ma rog, detaliile nu conteaza :)
O fo frumo'

 

Sunt ca un copil mic, de-acum am sa stau pe doua site-uri, editarea playlistului pe pagina de Last.fm (1) si (2) pe blogul meu, unde mi-am pus muzica, exact aia care imi place sa o ascult mai des, un fel de best of. Mai scrisese Matza (vai ce eram sa zic Pisi) despre asta, dar nu mi-am dat seama cat de misto e. Pasul urmator e sa ascult radio de la last.fm :).
yupii-du

 

Desi mama nu e chiar batrana, si nu se compara cu taica-meu cand vine vorba de engleza, de exemplu. Dar mi se pare ca diferenta dintre generatii, chiar si in cazul meu in care parintii sunt foarte deschisi la minte, e prea mare.
Am stat cu mama aproximativ 20-25 minute ca sa deschida o adresa de internet. A invatat multe, incepand cu ce inseamna click dreapta, care sunt iconitele de langa butonul de start, si pana la pozitionarea barei de adrese. La mai multe.

 

Una calda, una rece.
Concertul Chemical Brothers a fost amanat paaaaana pe 20 octombrie. That's hot! Adica am sa pot sa merg si eu!! Hooray de trei ori pentru astia de la Mission, pe care ii injura toti cei care aveau bilete! He he.
Rece ca mainile Dianei este faptul ca tot nu am sa pot ajunge la George Michael. El revine in concert dupa 7 ani sau ceva de gen, si dupa 25 de ani de cariera. Regret enorm ca nu pot merge, la o adica ar fi fost frumos si pe terenul de fotbal, desi plang dupa un GM Unplugged intr-un club. In fine. Temerea cea mai mare e ca nu voi mai apuca vreodata sa il vad in concert. As da 10 sanse de a vedea Rolling Stones pentru inca una cu George. In fine..
Restul nu ma mai intereseaza, n-am cum sa ajung. Am sa fiu la Liberty Parade si o sa ma multumesc cu asta. Si la toamna Chemical Brothers.

 

E destul de lunga treaba, dar in mod sigur nu te vei plictisi. Asa ca te rog sa imi zici ce mi se potriveste din ce scrie mai jos. Preferabil daca ma cunosti, dar nu e un must. So, just do it. Poti sa zici orice, numai sa nu inventezi.



SAGETATOR (22 noiembrie-21 decembrie)

Simbol: arcasul/centaurul. Sagatatorul este vanatorul zodiacului. Vanator de chilipiruri si pradator sexual. Jumatate animal de prada. Jumatate om. Pe de-a-ntregul salbatic

Element: focul. Focul Arcasului e o vatra cu taciuni arzand mocnit. Caldura lui pare placuta si binevenita, dar du-te prea aproape si scanteile care sar s-ar putea sa te arda destul de tare. Oricine este binevenit sa se incalzeasca langa Sagetator

Calitate: mutabil. Are o atitudine de usa batanta fata de viata. Usa de la dormitor. Sagetatorul nu a intalnit vreo persoana cu care sa nu vrea sa se culce

Guvernator: Jupiter. Zeul „Dincolo de cele mai indraznete vise”. De o franchete brutala. Vesnic neindemanatic. Zeul jovialitatii excesive si neavenite

Activitate preferata: sa deschida gura inainte sa gandeasca

Carte preferata: „Filosofia la minut”

Model in viata: Goofy

Idol romantic: omul invizibil

Slujba visurilor: senatorul care tine mereu discursuri

Prima intalnire ideala: sa filosofeze la un pahar de vin, dupa care o partida rapida in masina, apoi sa il abandoneze pe celalalt pentru individul/a beton pe care a vazut-o prin geamul masinii in timp ce si-o tragea

Fraza cheie: „Ce am facut?!”

Fraza de agatat: „Autobuzul asta merge la Bucuresti?”

Zona erogena: soldurile. Isi pastreaza pe dulap trofeul neoficial pentru dat din fund din tinerete, langa braul pe care il poarta acum

Stil romantic: inexistent

Ciudatenie sexuala: eu, Tarzan, tu, Jane – valabil pentru amandoua sexele

- un tantalau de mare clasa, cu gura cat o sura si lipsit de orice fel de tact, care galopeaza prin viata cu un picior prins intr-o galeata in timp ce debiteaza enormitati

- nu are stare si are o personalitate extravaganta

- crede ca stie tot, de aia isi petrece viata incercand sa ii educe pe ceilalati

- nu e subtil. E recunoscut pentru hahaielile isterice si zambetele de maimutoi

- la un centimetru sub privirea vesnic vesela zace o megatona de furie reprimata. Este cel mai bun ucigas din zodiac. Rabufneste cand te astepti mai putin si cu mare violenta, dar nu prea des. Nu e violent fizic. Mai degraba iti face casa bucatele si varsa epitete deloc placute la adresa neamului tau

- e pasional, nu stabil. O sa alerge dupa orice ii incanta la un moment dat

- are sindromul „iarba e mai verde in curtea vecinului”. O sa renunte la planuri de perspectiva pentru senzatii pe termen scurt

- daca te certi, o sa iti serveasca o predica de-o sa iti dea sangele pe urechi. Daca incerci sa iti argumentezi punctul de vedere, nu o sa ia cu cine, ca deja au intins-o

EL

- sincer, increzator si vesnic optimist. Nu o sa iti limiteze libertatea, nu o sa iti ceara sa renunti la intalnirile cu prietenii doar ca sa stai cu el. Cauta o partenera care sa il insoteasca in calatoriile sale spre tinuturi exotice. Viata langa el e o aventura care merita sa fie explorata si traita

DAR

- sa o spunem pe sleau, are o frica organica fata de implicarea sentimentala. E in calduri toata tineretea si mai toata perioada maturitatii. Il intereseaza actul in sine, nu tu

- o sa te incante cu siguranta zambetul lui strengaresc si talentul de a-ti recita sonete de Shakespeare in timp ce iti desface sutienul. Nu te amagi

- ca partener, e mai degraba un bun prieten pe care nu il vezi prea des. Acasa pentru el este locul in care isi schimba hainele, face dus si doarme. Chiar daca te mariti cu el, e la fel ca atunci cand erai singura

- nu te astepta sa fie umarul pe care plangi sau bratele puternice care sa te protejeze. O sa ii fi amica sau fan si o sa petreci multe nopti singura

- nu e nici gelos, nici posesiv. Vrea sa ai o viata a ta, independenta. Nu topai, ca asta e doar pentru ca ii da lui mai mult timp sa umble de nebun cu prietenii lui. E nascut sa fie burlac

- nu o sa il intereseze cum te imbraci, unde iti petreci timpul, cu cine si pe ce bani atata vreme cat nu il deranjezi cu detaliile

- are o parere despre orice. Nu poate sa iti dea un raspuns simplu. Intreaba-l daca vrea un sandwich si o sa iti tina un curs despre istoria Angliei

- respecta autoritatea atata vreme cat el este autoritatea. Pune-i la indoiala dreptul de a domni si o sa vezi ce e aia mania lui Jupiter. Temperamentul lui vulcanic o sa cauzeze uneori inlocuirea mobilei sau repararea peretilor

- impulsiv. Trimite-l dupa lapte si o sa se intoarca cu bilete de avion. Doar pentru el, pentru ca ii place sa fie singur. Daca te pune Aghiuta sa te duci si tu, o sa te tarasca prin jungla africana sau printr-un sat pierdut unde toata lumea vorbeste mayasa. Mai bine ramai acasa si roaga-te sa il rapeasca pigmeii

- ii place sa se joace de-a dezastrul ambulant. De exemplu, ii zici ca s-a stricat bateria de la baie si o sa inunde toata casa pentru ca a uitat sa inchida apa inainte sa smulga instalatia respectiva din perete. Cere-i sa petreaca o noapte cu tine in loc sa iasa cu baietii si o sa urle ca vrei sa il legi de maini si de picioare

- o sa te calce pe bataturi, o sa te plictiseasca cu retorica lui de doi bani si o sa iti raneasca sentimentele cu remarcile lui stupide. Pe scurt e regele gafelor din zodiac

- poate ca pare un balaur, dar e mai degraba unul de desene animate care se topaie prin peisaj fara intentii rele si fara sa lasa pagube de nereparat


Via MJ Chiriac, gasiti restul de zodii

 

Luni dimineata (pentru mine) adica la 12:30 m-a sunat Amalia Bănu de la Star Storage in legatura cu un interviu preliminar pentru un stagiu la vara. M-am dezmeticit repede si am scos foaie si pix ca sa notez. Am trecut toate detaliile, mai putin unul singur... ora. Eu am retinut ora 19, ca tot mi-a spus-o de vreo doua ori.
Maica-mea era entuziasmata, pentru ca ma bate la cap sa ma angajez de pe la inceput, desi acum nu era cazul, pentru ca nu e job. Asa, si ca sa ma duc ingrijit, tuns, barbeherit, cu camasa si what not. Pana la urma am ascultat, si a reiesit ce e mai jos.
Povestea pe lung: am ajuns cu o ora inainte si m-am plimbat ca smecherul printr-un centru comercial/industrial vecin, care continea jucatori importanti ca Raiffeisen, Orange, Welle, Prima TV, si multi altii. Era un parc cu multe cladiri. Ma uitam in stanga dreapta si vedeam oameni din clasa muncitoare, am auzit vorbindu-se vreo 3 limbi, inclusiv ro, surprinzator de putina paza. Whateva.
La si jumate n-am mai avut rabdare si am purces spre cladirea FEPER, m-am infiltrat strategic (ai vazut Die Hard? era la fel, cu receptie la intrare, unde totusi nu statea nimeni, lifturi ciudate, doar 5 etaje avea cladirea). La intrarea firmei, stau si ma uit efectiv ca boul la poarta noua, ca era poarta noua la care trebuia sa sun la interfon si eu nu ma dumiream cum se suna... si tot n-am aflat.
Am iesit pe casa scarilor, care era groaznic de contrastanta cu restul cladirii, si pe la fara 20 nu am mai avut rabdare si am sunat-o pe donsoara care imi daduse numarul. O intreb: interviul era la ora 9 sau la 19? Ea: Pai la ora 9 era interviuuull (cu un ton nevinovat). -Aaa, pai imi aduc aminte ca mi-ati zis chiar de doua ori, si eu am retinut 19... -Vai, te rog sa ma scuzi, am sa sun imediat la firma, eu deja am plecat acasa, stai ca te sun inapoi! Da-mi numele si pozitia pe care ai aplicat.
Ma suna tanti (nu cred sa aiba mai mult de 25, desi are voce de telefon). Da, intr-adevar, interviul e la ora 19, dar martea viitoare.
=)) si aici ma opresc, s-a terminat fun-ul. Adica tot ce era de povestit, ca apoi m-am amuzat eu tot drumul.
Nu m-am lasat pana nu am gasit pe cineva sa imi faca poza, sa vad cat de caraghios eram. A, imi pusesem ochelarii sa fiu mai 'telectual.

*add map/clipboard in hand

 

De cateva ore ma incearca senzatia ca interviul ar fi fost dimineata si ca de fapt am inteles eu gresit, nu era ora 19, ci ora 9, pentru ca m-a sunat femeia cand dormeam, sper sa ma insel. Mi-e nu stiu cum sa sun sa intreb acum, asa ca am sa ma duc pana in Pipera. Oricum, e doar un interviu preliminar pentru un stagiu de pregatire, cum ar veni. Dar ma duc cu camasa necalcata.
Ahahahahaaa.

 

Nu am timp sa fac lucrurile pe care altminteri as fi putut sa le fac lejer pana acum, cand nu aveam nimic de facut. Am preferat sa o frec profesionist (pune tu ghilimele ca mie mi-e lene) siii acum ar fi fost un rush din ala pericolos, dar ar fi fost totul sub control (pimpin' ain't easy but it's under controool), daca nu ar fi aparut si prostii neprevazute. E o mica doza de adrenalina sa fii in criza de timp si sa faci lucruri sub presiunea timpului. Si dupa o zi de umblat (cu folos, i may add) te simti destul de bine, poate implinit, nush.
Revenind la problema la mana, eu nu am timp. Platesc tribut prostiei. Si consumului excesiv de Cola care poate duce la dereglari grave de comportament (nu comportament comportament, asa, la misto). Si v-am rugat (acum va implor) faceti pariuri cu mine! sa (nu) fac ceva o saptamana, o luna, o perioada de timp, sa merg in cadrul unor reguli stricte. !!! Sansele sunt bune pentru voi, miza exclusiv sexuala (ei, bine, extindem aria de selectie, not a sexual obsessive compulsive anymore).
Si, sper sa ma dexcurc la interviu, k thx bye cum zice gogu.

 

1.Cum se merge imbracat la un interviu (preliminar) ?
2.Chiar nu merge cu rucsacu? :(
3.Daca mi-au vizualizat CV-ul online, mai are sens sa aduc unul cu mine?
4.Altceva?
Rog informatii relevante de la oameni care stiu ce spun.

 

Caut impatimit(a) de jocuri de noroc in vederea intocmirii unuia sau mai multor pariuri in legatura cu persoana mea si obiceiurile mele. Sunt solvabil, merge pe bani buni, intra in discutie orice obicei de bun simt, ofer flexibilitate si sinceritate, rog seriozitate. Sa mor eu.

 

Cola Light cu Mentos, by our very own Iulian Banagaaaa (cine mai stie cunoaste)

 

mihaiborcan: având în vedere cã mare majoritate a comunicãrii nu e verbalã
mihaiborcan: ar trebui limitate discuţiile online la simple constatãri şi fraze fãrã dublu sens


Îmi vin idei din mers. Adicã din messenger.
Tu! ai idee cã eu am pierdut prieteni din cauza acestei aberaţii de tentative de comunicare şi anume online? Ştii? Am renunţat la a mã lamenta pe marginea detaliilor despre ce şi cum, dar acum se impune dezbaterea unui principiu. Cât de personal poţi discuta pe messenger, pe net în general, pânã unde poţi merge astfel încât sã nu se piardã din posibilele valenţe ce ar apãrea într-o discuţie verbalã.? Nici mãcar nu poţi compara cele douã metode de comunicare. Cea online nu are suflet!


În cuvintele deja celebrului Hitch: 60% of all human communication is nonverbal, body language; 30% is your tone, so that means 90% of what you're saying ain't coming out of your mouth. Te-ai prins? Încã nu? Mai pune în ecuaţie şi tendinţa societãţii actuale de a fi mereu neîncrezãtoare, suspicioasã. Toatã lumea presupune ce-i mai rãu la început (am avut un impuls sã zic cã e din cauzã cã suntem români, dar nu). Odatã fãcutã aceastã greşealã, tot ce se poate întâmpla e sã o dai din rãu în mai rãu, ca un domino, o reacţie în lanţ.

Personal nu am înţeles niciodatã de unde au scos 60% comunicare non-verbalã. Eu aş fi acordat mult mai mult tonului. Inflexiunile vocii fac diferenţa subtilã, insesizabilã altfel, între o glumã şi realitate, între insultã şi ironie nevinovatã (da, ironia poate fi şi cuminte, inofensivã). Tocmai acest important detaliu nu îşi are locul în scris.


Revenind. Lumea presupune ce-i mai rãu instant. Posibil pentru cã nu te cunoaşte destul. Dar şi prietenii? Da, şi prietenii. Nu conteazã ce fel îi consideri tu pe ei, din partea lor poate foarte bine sã fie o relaţie de indiferenţã. Stai, cã deraiez. Nu e vina unui anumit om, sau Doamne fereşte îmi critic prietenii mei. Şi eu sunt la fel, se cheamã egoismul adânc împlântat (moaa ce cuvinte) în sufletul meu/al tãu. N-avem timp sã îl cunoaştem pe celãlalt de vreme ce ne zbatem cu noi înşine.


Statistic vorbind, din punctul meu de vedere comunicarea on-line e un dezastru. Am fost foarte prost înţeles şi am înţeles prost într-un numãr copleşitor de cazuri (doar nu credeai cã îţi dau şi un procent!). Şi, în fine... s-ar putea sã nu mai. Decât "salut, salut, ne vedem acolo" sau chestii de şcoalã, diverse, neutre.

 

Arhivă blog

Label Cloud