Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Unde nu sunt bilanturi, sunt chestii de infaptuit in 08. Voi n-ati auzit de cincinal? Luati o foaie luuunga si scrieti ce vreti sa infaptuiti in 5 ani de acum incolo, si 4 revelioane le puteti ignora. Exista o gramada de avantaje: economisiti bani la trecerea intre ani, sunteti mai sanatosi (ca nu mancati ca porcimea), si o data la 5 ani puteti sa planuiti cu grija (pe parcursul anilor) un party/chef/chindie/bauta/dezmat/orgie care sa merite. Nu mai simti presiunea pe umeri sa fii un om mai bun la inceputul anului. Imi imaginez ca prima jumatate a lui ianuarie mentine ridicata rata de ocupare a barurilor/puburilor etc, pentru ca multi isi zic: de anul viitor vreau sa petrec mai mult timp cu prietenii, vreau sa vad prietenii de care m-am rupt, etc. Asa sa fie, cavalere, dar pana acum nu te-ai gandit?
Aveam o idee foarte bine conturata in minte in legatura cu sarbatorile, mai ales prin prisma antitezei care pune fata in fata oamenii indoctrinati de Craciun si cei anti-spirit-de-Craciun (oricare ar fi acel spirit). Evident, nici unul nu are dreptate. Daca tot e o perioada in care ar trebui sa fim jolly, hai sa (incercam sa) fim, pentru ca nu te costa nimic, facem mai buni si pe altii la randul nostru si facem numai bine. Cu alte cuvinte, hai sa ne intram in rol; nimeni nu poate zice "eu sunt bun tot anul, don't give me that shit". Hai sa ne folosim tocmai de acest pretext pentru a fi mai de treaba, mai prietenosi, mai calmi, zambitori, etc, pentru ca eu cel putin recunosc ca e al naibii de greu in restul anului.
Si deci tot paragraful de mai sus era ideea mea bine conturata. Care acum se clatina. Pentru ca nu-i asa de simplu. Cei indoctrinati si indocati (adica ancorati, i was being slick) prea mult in spiritul Craciunului sunt prea multi si prea disperati. Chiar si cei care pretind ca nu le pasa devin speriati la ideea de a petrece Revelionul singuri si se arunca la prima oferta avuta, apoi regretand (dar nah, au dat bani). Sau cei care pun un pic prea mult accent pe familie, cu alte cuvinte vin si stau pe capul rudelor doar pentru ca e sarbatori (se pare ca nu mai exista Craciun si Anul Nou, e doar o perioada de 6 zile de festivitati perpetue). Si se gandesc ca tocmai sarbatorile astea ii indreptatesc sa ii priveze de o perioada de final de an linistita. Recunosc, asta e situatia mea.
Concluzia e ca nu mai cred nici in "hai sa fim mai buni profitand de Craciun". Nici in "hai sa fim mai buni". Io vreau sa fiu mai destept, atat. Nu stiu ce vrei tu.

 

Cam asta am vrut eu sa zic dintotdeauna despre romani, Bucuresti si toata sarada asta. Ma bucur ca cineva a reusit sa articuleze in cuvinte.
PS

 

Voi stiati? De ziua mea (adica a mea si a lui Mihai) am dat impreuna niste bere si pizza. Din berea respectiva, 5 cutii au supravietuit pana miercuri. Cand am plecat sambata au mai ramas 2 beri. Trist, cu adevarat trist. Un esec monumental pentru cel care se lauda ca bea o bere in 5 minute. Si am baut pe-alea 3 doar pentru ca am avut Bazzaconni, ca altfel nu ma atingeam de ele.
Acasa am Tuborg. La oferta. Era jumatate de naveta sambata noapte, am baut una sau doua, mai mult din obligatie, pentru ca e barbateasca (""). Am fost sa iau o alta naveta. Pe langa faptul ca ma blestem pentru inspiratia de a o lua in brate (e oferta, deci iti mai dau si 6 cutii gratis) pe jos, de mi-a iesit untul din grasimi. Stiu ce cadou o sa imi fac dupa revelion (hint: gantere). Tocmai am deschis o bere sa ma rasplatesc pentru efortul depus - nici macar n-am terminat-o, bleah!
Astept vara ca sa imi fie mai pofta.

 

Intr-o camera si o bucatarie ne inghesuim trei familii si in doua camere dormim doua familii. Indiciu: sarbatorile in familia Borcan.
Avem vizitatori de la mare. Ei dorm intr-o camera, noi dormim in alta camera. In timpul zilei n-ai loc sa treci prin sufragerie, nici sa stai undeva sau sa te uiti la tv, sa stai la calculator, sa asculti muzica sau sa spargi nuci, pentru ca mereu vorbeste cineva sau iti da o palma peste ceafa pentru ca, nu-i asa, it's fun. Nu am unde sa ma duc, deci n-am decat sa indur. Pana acum n-am izbucnit nici la strangeri de gat, nici la lovituri pe spate sau muscaturi de ureche, nici la mangaieri pe tot corpul suspecte venite de la matusa pe care n-am mai vazut-o de ani buni, nici la oameni semi-necunoscuti care pur si simplu nu ma lasa sa traiesc. Pentru ca sunt cool.
Nici macar n-am avut parte de vreuna din bucuriile promise zilele trecute, dar am avut parte, in schimb, de o zi de frig si bezna, cadoul de Craciun primit de la administratia caminelor P5-P6. Multumim.
In alta ordine de idei, am primit o carte si ma bucur. E si un mesaj frumos inauntru, scrie "nu inceta sa scrii", ceea ce probabil inseamna ca imi citeste blogul *wave*
PS:Si daca sunt asa bun la scris, de ce nu sunt inca celebru?

 

Arhivă blog

Label Cloud