Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

N-am mai simtit ceva comparabil de cand eram mic si prost, adica de prin liceu. Am avut un atac de panica azi, controlat, totusi, doar mintea mea z-a zbatut cateva zeci de minute. M-am simtit ca o femeie pe stop si un barbat in criza varstei de mijloc la un loc, pentru un lucru care ar putea parea banal.
Cu directia Unirii am luat-o la pied spre metrou. M-am intalnit cu Geo, etc, ce ne-am mai conversat noi. Imi pusesem un tricou mic, adica n-a fost al meu initial, da' ma rog, cam micutz. La un moment dat mi-a zis Geo ca fac ţâţe. Io am luat-o ca pe o gluma. Stiu ca fac burta, asta incerc sa opresc, insa nu mi-am inchipuit ca imi cresc si sâni.
In fine, ajungand in Unirii, unde sunt multe vitrine lucioase, am apucat sa ma admir si la un moment dat mi-am dat seama ca are dreptate si m-a cuprins o rusine de cum am ajuns, fata de unde am plecat. Eram slab si inalt, toata lumea imi zicea sa mai mananc, acum mi se zice sa trec la regim. Like, wtf?
Dupa ce mi-am dat seama am devenit foarte self conscious (asa se scrie?) si am luat-o la pas spre metrou, grabit spre casa, chiar mi-a fost rusine, mi se parea ca toata lumea se uita la pieptul meu in formare :)) si chiar m-am ferit de priviri suplimentare *rolling eyes*. Da, nu glumesc, chiar eu sunt.
Apoi din Grozavesti am luat-o pe malul Dambovitei ăl mai putin umblat, din acelasi motiv :).
Puteti sa ziceti ca sunt tembel, nu ma deranjeaza, m-am gandit ca ar fi corect sa impartasesc asta cu blogul. Si implicit cu toti admiratorii anonimi care vor fi foarte dezamagiti cu ocazia asta :))

 

Cu toate ca de vreo doua luni ma plang ca nu mai am timp de nimic din cauza jobului, paradoxal tocmai in ziua libera am avut cele mai multe lucruri de facut. Bine, asta la inceputul zilei, pentru ca pe parcurs s-au mai amanat/cancelat din ele, pe motive de i cant make it.
Pt ca m-am culcat pe o ureche (literally) m-am sculat tarziu, adica la 11 aveam progamare la dentist si la 10 faceam ochi. Am mancat in graba, oricum mult mai bine decat in orice dimineata in care merg la munca. Graba sa ajung la cabinetul ultracentral (Aviatorilor inseamna ultracentral?). Oricum mi s-a parut o zona de bogatasi, cu strada pavata in stil vechi, adica bulevardul, si very high class. Simply put, n-am sa locuiesc prea curand acolo.
Cabinetul chiar se vrea a fi high class, este pe 3 nivele, cu receptie la parter, cabinete la etaj si radiologie (grafie?) la subsol. Serviciile, ce-i drept, excelente. Receptionerele, superbe. "Superb" e scris la cerinte la angajare. Asistenta, superba, blonda, supla, ochi criminali, accentuati de faptul ca doar ochii i se vedeau (masca pe fata). Oricum, v-am lamurit.
Doctorita, cu un batz in cur. Obiectiv vorbind, nu am nimic de spus. Subiectiv vorbind, aveam impresia ca vrea sa ma stoarca de bani. M-a trimis sa fac radiografie, cu asistenta superba. N-am avut curaj sa fac ceva cu ea :-< . Apoi mi-a pus un pansament si mi-a zis ca am nevoie de altceva care o sa faca alt doctor de-al lor. Pentru consultatie, radiografie si pansament am platit 100 lei. Pentru ce urmeaza sa imi faca celalalt doctor ar urma sa platesc minim 130 lei. Ma gandesc serios daca sa ma mai duc. Singurul regret e ca n-am sa mai vad frumusetile alea prea curand. Trecand la lucruri mai frumoase, la intoarcere am avut norocul sa stau in mijlocul unui vagon unde a venit sa cante un tip mai tuciuriu, asa, dar foarte tare. A interpretat original cateva bucati, cu chitara, si cu o voce mai mult decat misto, nu mai stiu care au fost primele, dar stiu ca a terminat cu Volare de la Gipsy Kings.
Toata lumea zambea, si eu aveam norocul sa fiu chiar langa el! O tipa a venit, i-a dat niste bani in husa pentru chitara si i-a cerut numarul de telefon :) pentru calitatile lui vocale, ca sexy nu prea era.
Asta m-a binedispus. Aveam nevoie, ca urma medicul din Regie. Cu pauza in Crangasi, ca deh, tre sa trecem pe fructe si legume la regim. Si Pepsi :))
Noroc. E asistenta misto care se ocupa de mine, imi da si trimitere, imi ia si numarul de telefon (pentru fisa) si our roads part.
In ze afternoon. Medic dermatolog. Probabil deja ghiciti de ce n-am fost la munca. Ajung cu intarziere, dupa ce am stat cu lentilele de contact in fata vreo juma de ora (Sa le pun, sa nu le pun? notez ca urma sa ma duc la cursuri de dans, care s-au anulat).
La dermatolog, Colentina that is, ajung si vad o multime de oameni ocupand aproape toate scaunele din acea parte de etaj. Ma resemnez, scot o carte si incep sa citesc. Dupa vreun sfert de ora, imi vine in minte sa intreb pe una care statea pe acolo: Nu va suparati, asteptati la usa de langa? La ginecologie? Da, toate asteptam acolo. Atunci m-am uitat mai bine si am vazut ca toate sunt femei si de fapt la dermato nu era nimeni. Okkkkkkkkk...
Scurt, la obiect, n-am sa scap de boala mea decat daca m-apuc de yoga si devin vegetarian. Ca cica nu dispare niciodata si e pe baza de stress si E-uri. Cool.
Apoi cauta ca prostul un magazin cu jucarii cool. Ieri mi-a facut pofta un coleg de munca, a adus o maimuta dansatoare misto (de jucarie) si cantatoare si m-am gandit ca ar fi cadoul ideal. Si am ajuns in Unirii unde singurul lucru pe care l-am observat a fost clubul de carte din Diverta - chiar erau 5-6-7 tineri stand pe jos, unul citind cu voce tare pentru ceilalti.
Clar, a fost ziua muzicii, pentru ca undeva spre Unirii 1 la metrou era un alt nene cu naiul si era destul de priceput. Pe el, din pacate, nu il ajuta acustica, era pozitionat la baza scarilor rulante intr-un du-te vino constant.
Alt overheard: Pe peron in Unirii, un muncitor la telefon: -Da doamna, sunt la Eroilor acum, ajung imediat la dumneavoastra.
A, si sefu ne cere sa fim la 9 la munca... poate are impresia ca o sa creasca productivitatea, nu stiu cine l-a mintit pe el. Sau poate nu i s-a zis ca altii merg cu metroul si fac intre 40 si 50 minute.
Acum ca recitesc, chiar nu a fost o zi incredibil de plina, dar am fost incarcat psihic de noua taxa inventata de cei de la Social Camine, care ne cer banii pe sederea in camin pe 25-30 septembrie. Au mai gasit-o si pe asta. Si 180 pe cazarea pe prima luna, care include si fondul de rulment magic, care nu se returneaza niciodata si nu se foloseste la nici o reparatie. Draq, ma enervez singur.
Si cam atat.

PS: am uitat sa zic ca intr-o zi am sa pornesc o bataie generala la metrou, cand o sa il lovesc pe unul care blocheaza usile de iesire din metrou. Chiar sunt nesimtiti toti? Azi nici nu a mai schitat nimeni un gest, s-au postat toti in fata usilor. Idiots!

 

Printre primele poze pe care le-am facut eu cu acest aparat profesionist din anii 70 (?) se afla cateva complet nereusite, adica pe intuneric (credeam ca blitzul foloseste la ceva) si unele, putine, bune. Primele sunt ok artistic (ooda) si restu sunt cu oameni :).








PS: sunt mai mult decat un incepator si se pare ca aparatul nu e integru... asta ca o scuza, asa!

 

Crezi ca e usor de ajuns? Think again!
Am facut toate greselile din manual: am luat-o in sensul gresit. Am intrebat un portar (care evident n-avea de unde sa stie, dăăă). Era sa asteptam si tramvaiul care nu venea :)) dar unu a fost mai destept. Am mers, am mers, am mai intrebat un om. Bai nu se mai termina strada asta? Aaaa, uite acolo magazinasu.
Greseli elementare: nu te duce dupa o anumita ora :)) ca se termina mancarea; in primul rand, nu manca de acolo, ca e fast food da' rece. Scump si fara gust (bine, salata portugheza ar fi misto calda). Apoi, nu te comporta ca si cum n-ai mai fost :) vanzatoarele te iau pe sub picior. A, trebuia sa iau salata din raft? A, imi dati si tacamuri? A, ambalajul se deschide asa? =))
Si uite asa am mai bifat un loc de mancare in Pipera, pana acum conduce detasat Casa Vera pentru multitudinea de feluri "ca la mama acasa" si pentru faptul ca au terasa jos unde poti sa mananci. Cool!

 

Deja mi-e scarba. Nu trebuia sa ma bag. In afara de bani, mai ies dusmani, ca asa te vede lumea daca le oferi un amarat de contract de adeziune, scarba, cand afli ce manarii se fac, si peri albi, sunt convins. Macar George Clooney e sexy... poate ajung ca el..
Daca vreti Allianz Tiriac, Interamerican, Generali, BT Aegon, va ajut.
Daca vreti consiliere de orice fel, va ajut. M-am documentat bine.
Plm... a innebunit lumea...

 

Arhivă blog

Label Cloud