Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Mi s-a facut brusc sila sa continui o suita de politete intr-o conversatie oarecare. Intrebarile de complezenta ma omoara, niciodata nu am fost un om mieros, pentru ca nu vreau, dar de data asta chiar mi-a venit greatza. Asa ca de acum am sa abandonez toate conversatiile inutile, din punctul meu de vedere. Genul de conversatii in care transmiti o oarecare informatie, apoi stai cu fereastra in prim plan cateva momente, asteptand ca persoana cealalata sa iti mai zica ceva de bine, ca parca tu prea ai facut-o de fiecare data... sa sustina discutia. Dar nu, nu se intampla, asa ca totul ramane ca si cum ai fi dat un bip si ai fi primit un bip de confirmare. Imi adanceste "Bleah" -ul ce ma cuprinde azi. Ha ha, ce chef de party am, sa-nnebunesc :(

 

Am inceput sa imi surprind singur accentul sau expresiile moldovenesti. Inainte nici nu visam sa observ asa ceva. Prima data cand m-am pus pe ganduri a fost cand Geo imi zicea ca mi-am format accent de bucurestean (wtf?) asta dupa un an si jumatate de facultate. Acum e si ea la Bucuresti... nu mai comenteaza de accent.
Alta ocazie de a-mi reaminti de nobilele mele origini a fost un meci de shampions liig, cand am fost cu un coleg si o prietena de-a lui, ambii din Giurgiu, si a mai facut ea un pic misto de limba mea moldoveneasca. Nu m-a deranjat nici atunci, cum nu ma deranjase niciodata inainte.
Dar acum, recent, cand imi dau seama ca, in loc sa zic aici, zic aicisha, am asa un impuls sa ma palmuiesssssc. Chiar azi cand ma intorceam de la gara mi-a venit in minte sa scriu in blog, ca iar m-am prins vorbind asa...
Nu, nu am sa exersez o limba fara accent, dar trebuie sa invat sa ma love myself. Ups, ce fel a sunat :))

 

Bai, meciul cel "mare" se apropie, dar nu prea imi pasa. N-am sa ma insist pe dezamagirea provocata de sesiunea asta, ca e fumata. Cu chiu cu vai am facut rost de bani pentru tot ce aveam de facut plus sa ma duc acasa, ceea ce e un lucru remarcabil, ramane doar sa ajung acasa si de acolo iar am sa plec tarandu-ma cu niste bani dupa mine si am sa ma zgarcesc la orice mai putin la sucuri, chipurile sa imi ajunga banii, si asta se intampla dintotdeauna cu mine, banii se consuma treptat pe nimic.
Am un coleg de grupa, de zici ca e Dalai Lama. Omul e din Bucuresti, e mai izolat de grupa, se intelege bine doar cu un alt coleg care are o vedere incredibil de proasta (ceva de gen -12 dioptrii). Asa, si colegul asta (primul) e bland ca un mielusel. Sau asta e doar de fatzada, desi probabil asa e el, pacifist tot timpul. Tacut, in banca lui, nu are note cine stie ce mari, are muult prea mult bun simt si crek eu sunt singurul cu care mai vorbeste, pentru ca am incercat sa fiu un prieten pentru toti (chiar inainte de a fi seful grupei). Acest biet nenorocit a venit sa isi ia rezultatul la examen azi, si proful l-a anuntat ca a luat 49 de puncte si ca a picat. Omul a intrebat ceva binevoitor, pe un ton de iti venea sa razi de el (daca esti sadic si rau), a multumit profului si a plecat, dand binete politicos si fara tremur in glas. Oare ce e cu el? Mai tarziu am aflat ca de fapt proful isi daduse seama singur ca gresise, pentru ca la 45 de puncte se considera trecut. Si ne-a insarcinat sa il anuntam, si acum stau sa dau de el, ca telefonul pe care i-l luasem acum mult timp nu mai e al lui, internet se pare ca nu serveste, sau, la fel, e incredibil de discret si nu vrea sa deranjeze in nici un fel... of, nu imi pot inchipui cum mai exista tineri de 21 de ani ca el. Probabil si faptul ca sta cu parintii l-a influentat, Dumnezeu stie cat. Eu as vrea sa se trezeasca la realitate si sa isi mai traiasca si el viata; sau, poate, cine stie, are o viata extraordinara, plina de prieteni de prin cartier, se distreaza frecvent, spre deosebire de mine.
Mike s-a dus la meci, Cata la fel, eu cu cine mai vad meciul? poate vine Alinutza, ca a zis ca vrea sa vada meciul.. macar sa nu il vad singur.
In 2 zile mi-am luat multa muzica, inclusiv za Doors si Nirvana, iar ieri, intr-un moment de maxima inspiratie, am luat vreo 2 albume Prodigy, si crek asta am sa ascult eu pana plec acasa. A, si Good Charlotte mi-am luat, sa incerc.

 

Benfica-Dinamo 0-0 si ma gandeam sa mentionez ca multa lume are statusuri sugestive de gen: Valentine's Day sux. Bine fratilor, daca nu aveti parte de iubire, cum vreti. Gelu, ca sa fie mai original, a zis "fuck Valentines Day - pentru cine iubeste mai mult de o zi pe an" (ceva de gen). In fapt, de Craciun toata lumea devine "patrunsa miracolul nasterii", de Paste lumea preaslaveste Invierea, de 1 si 8 martie se dau flori (niciodata n-am inteles diferenta intre astea 2 zile); in restul zilelor din an, suntem mai mult sau mai putin atei, nu sarbatorim femeia asa cum o facem de (parca) 8 martie, deci sarbatoarea asta a lui vali e indreptatita. E o zi pentru orice. De ce nu ar fi si pentru iubire? Ce e adevarat, e ca s-a comercializat mult si am fost indoctrinati prin orice metoda posibila ca tre sa cumparam flori si bomboane si perne in forma de inima. Fiecare cu imaginatia proprie. Intr-adevar, nu esti obligat sa ii demonstrezi azi ca o iubesti cu cadouri, dar n-ar fi rau sa o zici macar. Si o zice unul care nu are cui :) deocamdata (dar ma duc eu la magazinul de cuie si imi iau un kil!).
A, si oare Dragobetele e cu ceva mai bun?

 


11.111 suna mai bine si decat 10.000. Asa ca m-am gandit ca ar merita sa mentionez aicisha.

 

"Valentine's Day is such a cruel holiday. If you're part of a couple, there are all kinds of expectations of flowers, candy, lingerie…. See what I mean? A holiday where you give someone a huge box of chocolates and then expect the person to put on skimpy underwear? Cruel!

And don't get me started about being single on Valentine's Day. Yeah, I'm married now, but I spent my share of Valentine's Days eating Oreos with a girlfriend and muttering sarcastic remarks at the Hugh Grant DVD we were watching. If you're not receiving a huge bouquet or hauling around a bunch of heart-shaped balloons, it's better to just hole up in your pajamas until it all blows over."

Am luat de pe blogul Yahoo 360 Team. So, lay low in your pijamas! si nu primiti pe nimeni care nu indeasa pe vizor bomboane sau flori! Mai zicea acolo tipa asta ca totusi sunt unii care isi gasesc iubirea vietii lor pe Yahoo 360... wtf?? pe bune? cine stie domle de unde sare iepurele/iepuroaica...

Am auzit ca ploua afara.. pe bune? nici nu am interactionat cu za outside world inca. Noroc de vanzatorii de umbrele 4 2 (adica umbrele pentru doi ;) ) si ghinion de alde Yin si Yang care n-au.

 

Se intampla lucruri ciudate...
-si-a cerut scuze Marian Banica pentru un incident mai vechi, ceea ce m-a luat complet pe nepregatite.
-au inceput sa misune gandaci uriasi prin baie!! brrr, tre sa dau cu solutie.
-am devenit dintr-o data o Mecca pentru doritorii de cursuri, acum la ultimul examen. Nu stiu daca e de bine sau nu.
-membrii grupului de yahoo al seriei se razvratesc... o sa iasa haos.
-am mai redresat din relatii racite (sper).
-invatz cu spor pentru ultimul examen, ceea ce e culmea.
-maine se pare ca e ziua indragostitilor. La asta am sa dezvolt. Sunt convins ca fetele care spun ca urasc ziua asta ar fi mai mult decat incantate sa primeasca un buchet de flori oferit cu sinceritate, si baietii ar da cu drag tot felul de cadouri, numai de-ar face cunoscute sentimentele lor fatza de cea iubita. Restul, adica tot ce se face pentru ca e sarbatoare si trebuie facut, e enervant. Nici macar nu conteaza ca e sarbatoare americana. Ca doar sarbatorim si 1 Mai, homosexualii defileaza si aia... asa ca cine vrea sa tina cont de 14 februarie nu are decat. Eu as proceda altfel. Pentru ca nu imi sta in fire sa fac ce face lumea (am o mica problema probabil) as oferi flori inainte de 14, sau cateva zile dupa.
Be cool, be different, say Yes! :)

 

Arhivă blog

Label Cloud