Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Stiti, poate ca scriu lucruri care va plac, ceea ce ar putea sa pacaleasca pe unii cum ca as avea stofa de scriitor, cel putin gazetar sau pamfletar. Mai am si pasiunea cu pozele, ceea ce poate duce cu gandul la spirit artistic, bla bla. Dar adevarul e ca sunt aproape inginer, imi plac calculatoarele, stau pe net si tastez repede (as fi zis al naibii de repede dar Pyuric is a freak), le am cu numerele si uneori imi ies chestii organizatorice. Asa ca nu-mi pot exprima doleantele decat succint.
M-a pus pe ganduri o leaaaaapşa (vai ce nu-mi place cuvantul asta) care circula cu vreo 200 de lucruri de facut pe lumea asta, pe care tu sa le identifici sau nu ca fiind experimentate. Nici macar nu mi-am aplicat-o, asa mi-e de frica de rezultat. Poate intr-o zi o sa mi-o printez (sâc) si o sa incep timid sa le iau pe rand. Moving on!
Nimeni nu vrea sa fie doar matur, nu? Vrem sa ne copilarim, sa ne alintam celor dragi sau prietenilor, imediat dupa o partida de sex fetişist cu dirty talk cu tot. Sa trecem asa repede de la freak of nature la copil rasfatat. Cele mai misto activitati de dorit pentru tot restul vietii sunt alea pe care le faci cand esti taaaaaaanar, mergi la munte cu prietenii, dai o fuga la mare (cate pasiuni a starnit si marea asta), te faci praf intr-o seara sau iti iei rucsacu si te duci in Brasov sau Sibiu intr-o zi. Vrei sa citesti multe multe multe carti, sa vezi filme misto si piese de teatru dragute. Vrei sa iesi in cluburi unde sa te zbenguiesti cu prietenii pana spre dimineata, vrei agitatie, miscare, iubire, vrei NOAPTE! ©
Dar nici asta nu voiam sa zic. Eu oscilez intre perioade de "la limita autosuficientei" in care mi-e lene sa-mi mananc mancarea de acasa pe motiv ca se pune la incalzit si imi comand pizza, si zile-saptamani in care chiar fac pe seful de grupa, liderul de turma, depind oameni de mine si imi asum responsabilitati. A, si sunt in priza de nu ma scoate nimeni.
Si de fiecare data cand sunt agitat, nu-mi vad capul de chestii pe care mi le-am urcat singur in carca, tanjesc dupa momentele alea de liniste, pace si vegeta. Alteori, cand simt ca imi irosesc potentialul, tare imi vine sa iau pe toti si sa ii imping de la spate sa facem o gramada de chestii. Vreau sa le imbin. Vreau sa ma simt mereu multumit ca fac ceva pentru mine dar mai ales pentru altii fara sa ma neglijez pe mine. Vreau sa-mi iasa si sa castig.
Cel mai mult si cel mai mult vreau sa fiu mai convingator si sa nu ma las doborat de refuzul oamenilor lenesi si indaratnici. Vreau sa-i schimb!

 

Este un om indragostit de viata, pasionat de tot, dornic de orice experienta pozitiva existenta pe lumea asta. Schimbator ca vremea, in timp a invatat sa nu se aplece dupa cum bate vantul si si-a consolidat radacinile. In schimb a ramas idealist/perfectionist, inca nu stie sa deosebeasca cele doua dar stie ca va lupta pentru ce vrea si nimic mai mult atat cat il tin puterile, dupa care va renunta complet. E un fel de cavaler al mesei rotunde in timpuri contemporane, astfel ca principiile dupa care in alte ere si-ar fi condus riguros viata nu se mai aplica, oricat ai incerca. La timpuri noi, gandiri noi, asa ca lasa spada la o parte, nu mai prinde batista aruncata de iubita de la balcon si nu ofera flori la ordinea zilei. In schimb, inteapa cu vorba si uneori cu slova (sâc), ofera carti si oua de ciocolata. Stie ca poate sa schimbe ceva, nu in sensul utopic si frecvent uzat de politicieni, ci macar un om pe zi, macar o zi din viata lui. Fata de cum era la 8 ani, se simte un pic mai murdar dar nu a facut nici un compromis de care sa-i fie rusine.
Are mare incredere in oameni si potentialul lor, cel mai mult se bazeaza pe sine. Dar, cum, desigur, nimic nu se poate face de unul singur, e nevoit sa isi gaseasca oameni de incredere si resimte o deosebita placere cand descopera un om vrednic de incredere. De asemenea, se considera la randul lui foarte de incredere dar nu are aceleasi asteptari de la altii cat are de la el.
E un pic confuz in privinta potentialului sau, mai exact are sentimente contradictorii in privinta eventualitatii atingerii sau nu a maximului acelui potential. Oare isi va fi ratat viata daca nu va deveni tot ce poate deveni? Cine poate spune cu certitudine care e treapta cea mai de sus pe care poate pune piciorul? (Am uitat sa mentionez ca e uneori filosof, in sensul ca ii place sa dea argumente si pro si contra, doar sa ameteasca unii oameni mai slab de inger - si i-a placut si Thank you for smoking).
Cu dragostea nu sta prea bine. In aproape toate neglijabilele momente din viata cand a stiut ca iubeste si pe cine cu exactitate, nu a fost sa fie. Considera ca partea buna in toata chestia asta e independenta, dar nu si-o mai doreste de mult. In schimb, partea cu adevarat buna e ca invata din greseli, o chestie care i se pare mai evidenta ca la alti oameni, in sensul ca unii chiar repeta greseli. In privinta asta are o memorie buna.
Acum, se arunca nesabuit cu capul inainte. Tineti-l!

 

Evenimentul zilei de azi:
-ziua Dianei sora-cea-mare-si-buna-cu-toti, mandra ca-i moldoveanca si numa buna de iubit (iubitul ei, that is).
-sedinta enervanta.
-am stabilit un nou record al amalgamului financiar - datorez si mi se datoreaza cat n-am avut in viata mea. Totul pe hartie.
-ma simt mai confuz ca niciodata. n-am mai fost de ceva vreme asa.

Concertele la care as cumpara bilete fara sa clipesc:
-Faithless
-Chemical Brothers
-Fatboy Slim
-Justin Timberlake
-Evanescence
-RHCP
-Robbie Williams
-Kate Nash

 

Stiu, e foarte greu de spus. Fiecare (teoretic) se bazeaza pe propria experienta, desi eu am avut un feeling bun in privinta numelor inca de la inceputul relatiilor cu acei oameni care m-au facut sa prind si mai mult drag de numele lor. Sunt si nume care nu ne plac si gata, dar nu e frumos sa le mentionezi, daca se supara cineva?
Si pentru ca va e lene, sunt convins, va pun si poll:

(din ratiuni de economie am eliminat Ana si Maria, nu-mi sariti in cap, sariti-mi in poala!)





PS: baiat, barbat... intelegeti voi ce vreau sa zic, a fost o scapare!

 

Thinking outside the box is easy like pie. When it comes to other people's issues, not your own. When you come across some of your own, you suddenly become narrow-minded and horse-eyed (well, you got the point). The simplest and most powerful expression of this is the incapability to understand other people. Moving on.

There is one issue that brought this latent thought to my mind. I was recently planning to try to revive a friendship (some friendship) by using the only trick I know, which is surprise. I had this idea to surprise my friend by sending her an anonymous gift with an anonymous note. Nothing fancy, just "I miss you" written. But of course, the idea just expired, since I published it here. Lucky me my friend doesn't have me in the yahoo list anymore. Now, i have to look for alternative methods. Look outside the box.

The reason i wrote this is because i was (sort of) given an alternative means of approach by someone today. Not the best one, but it shed a weird light on things which I had not noticed before.

Now i'm stuck. But at least I've opened the way for other roads.

 

Kill it!
What's the deal with this stuff? Cristina tried to explain it to me one day but since then other questions rose to power. How long does this thing exactly last?
Let's summarize: pre-menstrual period and the menstruation which is the actual bleeding. After that, i'm guessing everything's all right.
I don't get it. A simple math calculation would show that women are incapable of normal human behaviour about a third of the time. About 10 days a week. Am i missing something? Could this be the reason for all this so-called sexism all these centuries? Could it be that the rise of women to power was determined by technological breakthroughs in medicine which allowed the development of pills that supress menstrual cramps? (for which a man is responsible, i'm sure - the pills, not the cramps).
So why is the woman such an inspiration to all the romantic crap that's been written/played/said across the ages? Why do we have to "love the women, not understand them"? Did you not wish for equality? So why should you be treated any different? I absolutely h-a-t-e when she wants to talk, talk, talk and not stop, and when you bring reason and common sense into the discussion, suddenly the talk is over - women don't posess the logical component needed for a rational conversation.
There, i deviated! Are you happy, woman?!

 

Unde-s doi, puterea creste, so here it goes:


Mod de utilizare: pui winampu pe shuffle, citesti o intrebare si astepti ca piesa/autorul ei sa-ti dea rapsunsul, nu trisezi, scrii exact ce apare acolo blabla comentezi rapsunsul.

1. Cum te simţi azi?
Pasarea Colibri - Scrisoare de Bun Ramas -ironically enough... mai mult sau mai putin imi iau bun ramas de la mai mult de o persoana.

2. Vei ajunge departe în viaţă?
Busta Rhymes - Touch it (dirty) - deci in figura alaturata se poate observa cum eu imi voi atinge scopurile, care vor fi murdare, da?!

3. Cum te văd prietenii tăi?
Deep Purple - Our lady =)) lol this is getting interesting

4. Te vei căsători vreodată?
Craig David & MBC Live - Walking away - ba care mi-ati masluit winampu? Pai de-aia nu vreau sa ma casatoresc, ca sa nu walk away!

5. Care e povestea vieţii tale?
Morcheeba - Good girl down - of... adica the good girl is down and i'm up, sau cum? I need a bad girl, neaparat!

6. Cum era în liceu?
Hi-q - Da muzica mai tare - nu era asa, trebuie sa recunosc, decat acasa unde o ardeam cu boze de 200.000

7. Cum poti avansa în viaţă?
Bob Sinclair & Gary Pine - Give a lil Love - bă.... repet, care mi-ati masluit winampu? Aaaa, phisical love.. i can give that!

8. Care e cel mai fain lucru la prietenii tăi?
NERD - Lap dance - holy fucking shit, as vrea eu!

9. Ce se preconizează pentru weekend?
Tapinarii - Embargo pe creier - Da! deci da!

10. Ce cântec te descrie cel mai bine?
Johnny Cash - Hey Porter .... aidono, stai sa o ascult... nope, nimic cunoscut.

11. Cum iţi merge în viaţă?
Justin Timberlake - Take away your love - da ma, stiam eu ca testu asta n-are nici un sens!

12. Ce melodie iţi va cânta la înmormântare?
Justin Timberlake - Last night - last night i partiiiied and today.... (shuffle nu e bun)

13. Cum te vede restul lumii?
The 411 - Dumb - daca nu cumva Remix inseamna negare, atunci nu stiu....

14. Vei avea o viaţă fericită?
Relient K - This week the trend - bah macar e rock misto

15. Ce cred prietenii cu adevărat despre tine?
Sarmalele Reci - O data in viata - un om ca asta intalnesti o data in viata, probabil

16. Sunt persoane care te doresc în secret?
Sergio Mendes & Brasil 66 - Viramundo - poate cu pasiune latino, nush... sa traduca cineva Viramundo

17. Cum să mă fericesc singur?
Cameo - Word up - wave your hands in the air like you just don't care, etc

18. Ce ar trebui să faci cu viaţa ta?
Texas - When we are together - asta am stiut dintotdeauna .. acolo trebuie sa ajung

 

Arhivă blog

Label Cloud