Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

"Grow a large beard", I said. And she cheered, not surprisingly.
Prima data a fost tipic adolescentin. Aparatul de ras mi-a fost facut cadou de parinti. Tata chiar s-a oferit sa ma ajute, insa l-am multumit cerandu-i niste indicatii si atat. Poate s-a intamplat prea devreme, aveam 15-16 ani. Nu era barba si mustata in adevaratul sens al cuvantului, dar fiind brunet nu mai puteam rezista, voiam sa vad cum e sa ma luminez la faţă (la propriu). Oricum, a doua zi Sorin nici n-a observat (colegul de banca).
Si am inceput sa ma barbieresc. La inceput era un joc de om matur al unui copil. Acum ca nu mai sunt copil (ca varsta, vreau sa zic) a devenit un calvar. Ciclul dureaza in jur de 5-6 zile si sfarsitul lui necesita mereu pregatire spirituala.
Am incercat Gillette Mach 3, a fost ok, barbieritul propriu-zis nu era cine stie ce. Apoi s-a complicat treaba, pe masura ce inaintam in varsta barba crestea din ce in ce mai repede si mai aspra. Anumite persoane pot depune marturie legata de asprimea obrazului meu. A intervenit si after shave-ul, de vreme ce secolul 21 dicteaza nevoia de barbati sofisticati, bine ingrijiti si in alelasi timp macho. Si totusi, orice as folosi, alcool, balsam, dupa-ras-ul nu functioneaza si basta. Am parte de suferinte saptamanale, timp de o zi. Adunate, ai putea spune ca e un fel de echivalent al menstruatiei, de vreme ce sunt si mai morocanos si nici nu suport sa fiu atins (cel putin nu pe fatza :D).
Odinioara, cand eram mic si citeam diverse reviste Bravo Playboy care intre timp s-au prostit, ma uitam amuzat la diversele pseudonime evident disperate care voiau sa stie ba una, ba alta, intrecandu-se in naivitati (in mare sexuale, dar cine sunt eu sa judec, si eu caut pe net) la rubrica de raspunsuri la intrebari. Lucrurile s-au mai schimbat si daca nu reusesc sa scap de problema curenta si nici un dermatolog nu m-ar putea ajuta (daca apuc sa ajung la medic) probabil voi scrie o scrisoare falsa, foarte dezinteresata, foarte wanna-seem-cool, de vreme ce totul pare de bun simţ, elevat, sofisticat, pana si intrebarile din rubrica "Stiinta de a fi barbat" (sau "Afla-tot", nu mi-am dat seama inca), ei bine o scrisoare legata de problema mea catre Esquire!
Refuz sa cred ca nu poate fi rezolvata. Stiu ca nu are rost sa intreb cititorii, oricum publicul e in majoritate feminin (nu prin alegere, ci hazardos [?]).

 

Este binecunoscut faptul ca barbatii devin "bine" odata cu inaintarea in varsta. Unul din exemple este George Clooney, preferatul meu (masculin, nu actoricesc). Corpul de invidiat, experienta si cunostintele capatate ma vor recomanda ca pe o partida buna, asta ca sa nu mai vorbim de succes si partea financiara. Problema e ca acum sunt mai predispus unor relatii serioase decat la varsta de 35-45 de ani, luand in considerare ca mariajul nu e o optiune pentru mine.
La toate aceste argumente se adauga cel suprem, ilustrat cel mai bine aici.
Bono

Rationamentul este simplu. Tu, femeia, la varsta aceea, vei avea sâni fleoşcăiţi, solduri largite, copii si un caiet impresionant de retete de bucate transcrise in vremurile timpurii ale casniciei in care te-ai afundat nestiind ca vei deveni din ce in ce mai nefe(ricita). In situatia respectiva tu, odinioara fata superba si cu priza la public, nu vei mai avea cautare nici la barbatul slinos care sta pe canapea cu Bucegi la PET in stanga sau, daca ai noroc, whiskey. De ce? Din motivele sus numite, plus faptul ca acest barbat, a carui amintire de cand era tanar si viguros o iubesti, ei bine acest barbat cunoaste totul legat de corpul tau si este plictisit de moarte. Casnicia e moartea libidoului.
Pe de alta parte, Eu voi fi aratos (tocmai pentru ca nu sunt casatorit), relativ bogat, voi calatori si cu siguranta voi avea siguranta de sine si linistea sufleteasca necesara care imi lipsesc partial acum. Eu voi agata fete cu jumatate din varsta mea si voi avea partide de sex nebun cu cate doua pustoaice care vor iesi, ce-i drept, foarte sifonate dupa episodul "the man of their lives" deoarece toata lumea le va eticheta ca fiind curve. Un barbat in varsta nu prezinta neincredere prin asocierea cu fete mult mai tinere, dimpotriva, toti il vor admira (mai putin femeile sus-mentionate, ajunse aproape de menopauza si amarui).
In concluzie, la superba varsta de care va bucurati ar trebui sa petreceti jumatate din timp intre cearsafuri, cu mine. Nu se merita sa alergati dupa barbati in varsta, va vor va trata ca pe copii si veti fi "thrashy". Nu are sens nici sa asteptati pana cand, asemenea vinurilor de Bordeaux, voi deveni o licoare pretioasa de savurat in momentele intime. Acum e momentul.

 

De cateva zile ma urmareste o muzica ciudata. Din cand in cand mi se pare ca se aude, abia perceptibil, un ritm in surdina. Il aud pentru cateva secunde si e asa inceata incat nu sunt sigur de gen, dar as paria pe latino si lounge daca ar fi ultima mana de joc.

Azi (n.b. ieri) a fost inlocuita cu o durere surda in moalele capului, acompaniata instrumental de toate gandurile negre din ziua de ajun. Sau poate ca a renuntat la cariera solo si si-a facut formatie.

Sunt curios ce-o sa dea maine peste mine. mereu se intampla ceva deosebit maine, de ziua lui Spiridon.

 

Arhivă blog

Label Cloud