E aproape o intrebare filosofica, nu?
Ca sa usuram raspunsul, sa zicem o suma nici prea mare, nici prea neglijabila, 50 lei.
Sa zicem ca ii gasesti intr-un loc aglomerat, chiar Carrefour. In mijlocul unui flux de oameni, chiar daca nu sunt foarte multi, ca la rush hour. Si cand zaresti banii pe jos, cred ca nici nu e o alegere pe care o faci, se intampla din reflex sa te apleci cu viteza sunetului sa ii iei. Apoi te opresti brusc si te uiti in zona. Nu stii exact daca te uiti sa vezi pe cel care a pierdut banii sau daca te-a vazut cineva ridicandu-i, punandu-ti astfel la indoiala intaietatea asupra presupusei descoperiri. Bine, sunt si categoria nesimtitilor care o iau la fuga, doar doar sa scape ei cu banii. Imi place sa cred ca nu esti unul din aia.
Si de aici intervin necunoscutele. Pleci? Stai? Nu, stai, revenim. VREI sa pastrezi banii neaparat sau ai fi dispus sa ii dai inapoi? Iei oamenii din zona la rost: "Ati pierdut 50 lei prin zona?" (d'uuuhh, stupid), sau ii iei cu intrebari misterioase:"Ce faceti pe aici, ati pierdut pe cineva?". Daca nu, cat poti sa stai prin zona sa vezi daca vine cineva sa ii caute? Totusi nu sunt asa de multi bani. Dar destui pentru orice roman, aproape.
Culmea culmilor: ce ai face daca ai pleca si te-ar urmari unul si te-ar opri zicandu-ti: "Aveti banii mei, va rog sa ii inapoiati" ?