Una din cele mai tari emisiuni difuzate vreodata la Discovery, asa mi se pare.
Adventurer Bear Grylls has served with the British Special Forces, climbed Everest and explored the Arctic. Now he shows us to survive the punishing heat of the Moab desert, Utah by deliberately putting himself in the posibion of a lost tourist.
At 23 Bear Grylls climbed Everest. Now he has another high altitude challenge - the Alps, Europe's greatest mountain range.
Bear Grylls asta are cate o emisiune in care se duce in cate un loc extrem, cum ar fi desertul Australiei, Alpii, mlastinile Floridei, jungla Amazonului, si incearca sa supravietuiasca (de fapt demonstreaza cum) punandu-se in pielea unui om pierdut pe acolo. In fine, asta scrie si mai sus, intr-o descriere de pe site) . Pe mine m-a socat la inceput, dar m-a si captivat din prima.
Prima editie pe care am vazut-o cred ca a fost cea din Alpi. E sigur ca era in Alpi, si la fel de sigur e ca el s-a aruncat intr-un lac inghetat, doar pentru a demonstra cum se procedeaza, cum se iese, etc. Asta m-a cucerit.
De fiecare data petrece cateva zile in conditii extreme, (se presupune ca) neavand resurse la indemana. Mint, intotdeauna are amnar si cremene (le tine la gat in excursii). Printre altele: a mancat viermi de pe carnea unei caprioare in putrefactie, a pescuit in ape inghetate, a gatit testoase, a gatit serpi, piranha, viermi uriasi (plm... erau cat degetul mare), isi creeaza locuri de dormit din crengi si vreascuri, din zapada, din liane, incropeste undite si capcane pentru iepuri, ucide serpi, testoase, trage cu arcul in piranha, isi bea urina in deşert, filtreaza apa de baut in mlastinile Floridei, fierbe de 2 ori plante acoperite de slime, eeeetc. Pe langa asta, el vorbeste tot timpul, chiar si cand este extenuat fizic sau psihic. Daca ar fi sa gasesti un cusur emisiunii, sau daca esti din ala sceptic si nu crezi nimic, ei bine, singura faza dubioasa mi se pare filmatul. Sa fim clari: lucrurile nu sunt trucate. Acum, ca el nu face chiar toaate lucrurile alea exact asa cum sunt infatisate, sau poate da de un pericol de care nu poate scapa, n-am de unde sti daca triseaza sau nu. Insa eu cred ca omul asta e cel mai tare din lume. Stie multe (probabil se documenteaza inainte) si te invata inclusiv metodele de supravietuire ale aborigenilor sau spune cum poti recunoaste diferitele plante cu parti comestibile, cum si unde sa te feresti de animale precum crocodili, serpi, rechini (da, a avut si un episod blocat pe o pluta pe langa Hawaii).
Daca nu ma credeti, miercuri ora 21. Foarte foarte misto. Si de la 22 Meserii Murdare :)