Scurt, in format de jurnal.
M-am culcat la 5 din acelasi motiv, omniprezent, insomnia, la care se adauga Anca. Aveam programare la medic la 9:30, dupa ce in urma cu o seara mi-am facut rezervarea la ora 19:30. Azi dimineata, la ora 9:45 eram la asistenta, o baba in descompunere. A durat vreo 5 minute pana m-a identificat pe programare, ca domle, nu esti, a ba da. N-ai adus adeverinta, sa vii cu ea. Ma duc sa ma asez la usa.
La cabinet eram singur. Era o fata inauntru la doamna doctor si alti 2 indivizi la domnul doctor. Eu ma duceam la ea, care e medic de familie, cu el nu aveam treaba. Am asteptat un sfert de ora dupa care aia a plecat, pacienta. Apoi doctorita a inceput sa faca un tur de forta intre trei usi: cabinetul ei, cabinetul doctorului si usa din fundul clinicii, unde nu stiu ce e. Miscarea fustei ei albe incretite, plina de gratie, matura holurile, lua privirile, crea curente de aer. Si facea timpul sa treaca mai repede, pt ca am asteptat 45 de minute, timp in care s-au adunat vreo 4-5 persoane dupa mine. In tot rastimpul asta a mai condus pe cei doi indivizi din cabinetul doctorului pana la usa, ca pe niste vechi prieteni, apoi a conversat scurt cu un tip care chipurile avusese programare de la 9. M-am gandit ca il baga inaintea mea, in conditiile in care venise dupa mine, dar i-a spus sa intre la doctor.
Intr-un final ma intreaba pe mine: Ti-a luat asistenta fisa?
Eu: Da, e de 45 de minute la dumneavoastra in birou.
Atat mi-a trebuit.
Poftim? Vrei sa repeti?
I-am repetat femeii. Tot nu-i venea sa creada, cata nesimtire domle, sa ii spun eu asa ceva. Apoi a inceput discursul. N-as putea sa il reproduc integral, dar a mentionat chestiile urmatoare: eu trebuie sa fac calculul, ca in fiecare saptamana ma duc cu inventarul bla bla, si ce daca din cand in cand mai verific calculele; m-ai vazut stand degeaba? (nu, voiam sa ii replic, te-am vazut fâţâindu-te); voi platiti? voi nu platiti, aveti gratuit; eu in schimb primesc bani de nush unde (aici am ramas masca); in alte parti stai cate 4 ore, daca nu-ti convine du-te in alte locuri si te stergem de la noi, si daca vii inapoi nu te mai primim (pumni in gura i-as fi dat...).
Scroafa mi-a facut cea mai de cacat faza. M-a pus sa semnez o foaie prin care sunt de acord sa primesc in schimb, daca nu au repectivele medicamente, altele cu aceeasi substanta activa. M-am gandit ca nu strica, pt ca nu pot fi fortat sa le iau. Apoi m-am dus sa cumpar. Am dat prin 4 farmacii si nici una n-aveau antibioticul de pe lista, unul din 3 medicamente. Dintr-o data m-a lovit revelatia: proasta mi-a dat un medicament care nu se gaseste mai deloc si, cum am semnat ca accept si alt medicament, farmacista o sa imi dea ceva super scump pe care vrand nevrand il voi cumpara, altfel pierd restul retetei.... Fierband cu ideea asta in minte, am pornit spre o alta farmacie, deja facandu-mi planuri cum pot depune plangere impotriva unui medic de familie incompetent - daca ar vedea-o altcineva, ar zice ca a ajuns medic prin nepotism / relatii. Norocul ei e ca la farmacia de la Rossetti, unde am mai fost salvat si cu alta ocazie, aveau 19 pastile antibiotic, nu 20 cum trebuia, dar totusi m-am scos. Nu spun ca reteta fiind compensata am platit totusi 50 de lei. Sa vedem acum ce bani mai am pt mare.
De nervi si neputinta, am inceput sa ma impiedic de tevi, pietre pe strada, eu care nu sunt impiedicat de fel. Nici liftul nu m-a menajat, era sa fiu prins de picior.
Astazi nu m-am putut opri de la a ma uita la sani si funduri. Pur si simplu nu ma pot controla. La noapte tren spre Mangalia. Nu elogiez marea si vama in modul stereotipic si omniprezent peste tot (o vai, marea, vama, nu mai e ce-a fost, sau alte prostii). Dar nu iau antibioticul acum ca sa pot sa beau.