Se spune ca omul e inteligent, dar masele sunt proaste. Bine, se mai zice si ca viata bate filmul. Din asta ultima eu inteleg ca lucrurile din filme sunt mici copii pe langa posibilitatile din viata reala - cu toate stereotipurile filmelor americane in care multi sunt neincrezatori aka lucrurile nu sunt niciodata ca in filme. Ba sunt, ohooo, si inca cum.
Revenind la mase, probabil zicala nu se aplica decat daca e vorba de mase mari. In atare conditii, ar trebui ca oamenii, individual, ar trebui sa posede o oarecare inteligenta nativa si o ratiune pe care sa o foloseasca atunci cand e nevoie.
Ei bine, eu am ramas masca dupa ce-am vazut un film (mi s-a facut pofta). Intr-o situatie limita, in speta invazie de zombie :D, oamenii se intrec in idiotenii monumentalo-grandioase stupide de prostie si alte pleonasme. Cu risc de spoiler alert, povestesc doar tampeniile facute de asa-zisii supravietuitori.
Pentru inceput, trei paznici ai mallului au crezut ca e mai bine daca nu primesc la etajul pazit de ei pe cativa supravietuitori; intr-un final au acceptat dar i-au inchis, partial ca sa nu fure din mall (!!!). De altfel, neincrederea s-a tot manifestat pe parcursul filmului, aka un idiot bogat care le-a inchis usa celorlalti care incercau sa scape de monstri, un negru care si-a legat sotia gravida de pat fiind infectata, doar ca sa scoata copilul din ea, negru care a ascuns-o de ceilalti si apoi a impuscat o baba care o impuscase pe sotia transformata in zombie. Crazy shit!
Acesti zombie nu atacau caini. Coincidental, ei aveau un caine. Pe un acoperis din apropiere, unde era un magazin de arme, statea un individ blocat care comunica prin scris pe pancarte cu cei de pe mall. Trebuiau sa ii trimita mancare asa ca au coborat un caine cu pachete cu mancare si l-au trimis sa intre in cladirea vecina, printr-o trapa. Din pacate, prin trapa s-au strecurat dupa caine si zombie (!!!!!!!!!!!!$@#%@#$^#$) . Si l-au infectat pe ala.
Prostie monumentala apoi. O tipa de vreo 20 de ani, care se atasase de caine, s-a gandit sa ia camionul si sa se duca dupa caine (omg). Nu stiu cum ajunsese acolo intacta, dar a ajuns. In cladire era deja tipul de pe acoperis, gata infectat. In fine, intr-un mod complet neverosimil au scapat-o pe tipa, care se refugiase intr-o debara.
Nu stiu daca asta a fost cea mai mare idiotenie sau urmatoarea. Cand erau in plin "gettaway" in camioane, un mos pornise o drujba sa omoare niste de-aia. In schimb, s-a dezechilibrat la o curvba si a taiat-o pe una in diagonala. S-a rasturnat masina, bla bla. Culmea, au mai si supravietuit. Si, ma rog, apoi cel bogat si cu nasu pe sus s-a gandit el sa iasa singur, sa incerce sa scape, lasandu-i pe ceilalti acolo raniti.
In rest, filmul n-a fost rau deloc!