Nu am votat. Pe undeva, imi pare rau. Initial am crezut ca nu pot vota in Bucuresti, avand doar viza de flotant, ceea ce mi se parea si normal. Acum 2 saptamani ne-am vazut fostii colegi si zicea prietena lui Alex ca se voteaza undeva prin Crangasi. Nu se poate, mi-am zis, si am tinut-o asa. Intr-adevar, nu tin la politica si nu cred in promisiunile lor, pentru ca practic numai asta prezinta ei, doar promisiuni si planuri schematizate, umflate, boombastice. In schimb, nu sunt de acord cu absenteismul. Nu te duci pentru ca toti mint. Poate sa fie cel mai adevarat lucru de pe lume, asta nu iti va da dreptul sa protestezi in fata magariilor facute de viitorul primar. Asta e instrumentul democratiei, foloseste-l, tata!
Din start am zis ca nu merg in Galati sa votez, din mult prea multe motive pentru a putea fi enumerate aici, dar in caz de urgenta as fi putut ajunge. Insa nu cred ca s-ar fi meritat drumul si nici nu aveam drept moral, de vreme ce nu locuiesc acolo si nici nu voi reveni in Galati. Mai ramanea Bucurestiul.
Cu siguranta peste 4 ani voi vota, bag mana in foc pentru asta, asta daca nu apare un caz de forta majora. Dar acum chiar am crezut ca nu se voteaza. Pana ieri, duminica turul 2, cand desteptul de sef de camin a trimis un mail foarte interesant, in care ne invita sa mergem la vot la o sectie care "e in Crangasi adanc ascunsa", de parca eram la scoala primara mergand in excursie la muzeu. N-am fost si pentru asta imi pare rau, mai ales ca a iesit doctorul Oprescu cu mainile curate. Daca ar fi fost sa ne luam dupa programele prezentate, probabil Orban statea cel mai bine ca tot avea si experienta in transporturi si oricum toti candidatii au jucat cartea infrastructurii/masini.
Prioritatile, dupa parerea mea, sunt: finalizarea santierelor deschise momentan, inclusiv pasajul suprateran Basarab. In paralel cu orice altceva, trebuie sa se solutioneze problemele de proprietate in care primaria e implicata, adica sa se dea verdicte odata pentru totdeauna in toate procesele de retrocedare in care sunt implicate autoritatile locale. Nu degeaba stagneaza pasajul Basarab... Trebuie decongestionat traficul in Lujerului, Razoare (parca), Grozavesti, Cotroceni (plm!), etc. Cateva zeci de parcari subterane ar reprezenta un inceput bun, doar sa porniti santiere simultan in zone relativ departate ale Bucurestiului, nu sa fie un lant de blocaje din kilometru in kilometru, dupa cum mie imi pare acum Bucurestiul, ca fiind un mare santier.
Neaparat trebuie sa faca ceva sa opreasca expansiunea imobiliara in nord pana cand nu rezolva problemele de infrastructura. Pana mea, nici trotuare nu sunt in Pipera ca lumea!
O ampla, dar ampla! actiune de strangere a tuturor maidanezilor de pe strazi, bagarea lor intr-un lagar undeva in nord (ignorati cuvantul lagar) si castrarea tuturor. Personal, cred ca cei turbati ar trebui sa fie eutanasiati, restul nu stiu sigur... dar avand in vedere ca scuza lor de a nu-i mai tine in adaposturi e ca nu au mancare si spatiu, ce anume rezolvi din toate chestiile astea prin lasarea lor in libertate? Mancare tot nu au. Decat mancarea pe care le-o dau babele care in schimb sunt rasplatite prin a nu fi muscate, spre deosebire de restul populatiei cartierului respectiv... Hmm, poate de fapt babele ar trebui eutanasiate!
Acestea au fost vorbele unui om paralel necoplanar cu infrastructura si administratia publica. But i have friends!