Zilele trecute, film pe TVR1. Combinatia de film fara publicitate, 15 scris in colt jos si Milla Jovovich batuta mi-a captat atentia. Si am ajuns sa ma uit pe sarite la filmul asta, neputandu-ma desprinde de film in toiul desfasurarii anumitor fire epice.
Kate e o tipa de cartier desteapta. Are o prietena lesbiana, usoare inclinatii, neimportant. Prietenul ei, Big Al, e genul afemeiat pana la capatul lumii, brutal, gelos dus pana la extrem, asta pe langa faptul ca vinde arme. Ea il iubeste, el o iubeste, insa el alege sa isi exprime iubirea intr-un mod inedit: o bate si o terorizeaza intr-un acces de gelozie amenintand ca ii va taia faţa pentru a nu se mai uita nimeni la ea in afara de el. Partea interesanta e ca dupa bataie, ea tot nu accepta sfaturile prietenilor care ii spun sa plece, zicand printre hohote de plans ca il iubeste. Ma rog, filmul devine interesant, dar pe mine m-a marcat faza cu bataia, la care s-a mai adaugat o alta scena in care Kate era pe punctul de a pleca, el se intoarce acasa si o convinge cu forta sa stea, chiar si dupa ce au venit prietenii ei sa o ia.
Bai, deci joaca bine tare de tot fata asta; ceea ce ma duce cu gandul inevitabil la realitate: wtf is up with bad boys? Stim cu totii, noi good guys-ii, ca fomeilor va plac de-astia. Ce nu ne putem inchipui cu toata imaginatia noastra e de ce. In asemenea conditii, ce p^_^ mea va atrage la o bruta afemeiata, fara pic de bun simt, cu prea mult tupeu (a se face distinctia intre tupeu si indrazneala) si periculos? Putem nuanta partea cu "bruta" sau "periculos" dar inevitabil ajungem la genul de om care s-ar da la prietena unuia cu el de fata, si nu pentru ca ar placea-o in mod deosebit, ci pentru ca i se pare tare; genul de individ care e pur si simplu nesimtit. Wtf?