1. In metrou, doua perechi de ochi cu ochelari se privesc prin multime si nu reusesc sa vada altceva decat ochii celuilalt. Ea are rame intregi si groase, el se vrea intelectual si nu are rame decat pe jumatate. Din cand in cand apar cadre cu gura schitand un zambet pe care, celalalt, evident, nu il vede.
Se termina dupa cateva statii cand el iar nu vede decat ochii ei intorcandu-se cu o oarecare tristete si parul prins in coada.

2. Baiatul sta in picioare in fata scaunului. Pe el sta fata. Ea e bruneta vopsita, data cu creion la ochi dar nu strident, astfel ca i se pot vedea ochii calzi. Key element: ambii au casti in urechi. El fataie privirea in stanga si dreapta, nu se uita la ea. Fata parca observa ca baiatul n-are stare si ridica privirea la el, observand si miscarea aproape imperceptibila a degetului mic, probabil in ritmul muzicii. Il fixeaza indelung cu o privire curioasa, iscoditoare dar jucausa, incercand sa ghiceasca ce asculta. Cadrul e prin ochii ei si cu muzica ei in fundal, privind in sus, apoi piesa ei devine secundara si incep sa cante pe rand o suita de piese care crede ea ca ar putea fi in castile lui (trebuiesc potrivite sa sune bine in tandem). El isi coboara intr-un final privirea si uimit o vede cu un zambet larg si incurcat. El nu a inteles nimic.