Pe fondul tulburarilor politice din cadrul clasei politice in Romania... bla bla, asa ar incepe un articol in presa. Dar eu voiam sa vorbesc despre mine 1.
Eul meu este liberal radical. In aproape tot ceea ce ma priveste. Vreau vot uninominal pentru Parlament, vreau pedepse cu bataia pentru multe infractiuni, vreau prostitutie legalizata, intr-o mica masura sa fie ca in Amsterdam, drepturi pentru homosexuali (tacam complet); ma rog, astea sunt nimicuri. Vreau pornografie la cerere, Parazitii sa nu fie cenzurati, nici La Familia, nici BUG Mafia, atata timp cat oamenii pot hotari singuri ce sa vizioneze si sa asculte. As accepta, cel putin temporar, statut de fuck buddy (nu, nu e visul oricarui barbat), as convietui poate si intr-un menage a trois. Vecinul poate sa puna si manele, nu am sa postez pe blog lamentandu-ma, in mod sigur nu i-as zidi usa de la intrare (dar asta e alta poveste). Nu cred in multe conventii sociale, enumerarea lor nu isi are locul aici, dar pot sa mentionez ca imi e greu, daca nu imposibil, sa las o fata sa plateasca, chiar si numai partea ei, ma cenzurez in preajma fetelor si nu pot fi la fel de tolerant cu prostii. Liberalismul meu se poate sintetiza, sper, prin faptul ca as fi in stare sa las totul si sa plec sa hoinaresc prin tara o saptamana, de picior. Bine, ca mai degraba as lua-o spre vest, prin Ungaria, Cehia, Slovacia, asta e partea a doua. Nu as merge singur, asta e clar. Dar as face-o.
Acum intervine partea proasta. Eu difer de eul meu1. Evident ca noi doi (jeez) gandim la fel, dar actionam diametral opus. E greu, daca nu imposibil, sa imi misc fundul chiar si din camera mare parte din timp, d'apoi sa o iau backpacking prin EU. Gandirea gen: ce as putea face daca as fi prezent la mitingul organizat azi? nimic e deosebit de tentanta, dar in general nu ma las prada gandurilor usuratice, pentru ca asta e treaba eului. In schimb, eu actionez stramb, invers, adica nu actionez deloc. Si.. nu stiu ce-as mai putea sa zic, pentru ca mi-a pierit inspiratia.
Adevaru e ca sunt capabil de lucruri marete, asta imi e limpede. In schimb am nevoie de cineva cu care sa le fac.



1 - egocentrism, in doze moderate