Ok, alt subiect! De ce s-ar masura inteligenta in note? geniile nu au avut note de 10 la scoala... sau parca asa a zis Diana. Pai, in mod sigur geniile ar fi putut sa faca orice fara prea mare efort.
Dar totusi. De ce notele de la scoala denota cat de inteligent esti? pai nici n-am zis asta vreodata. Dar, la urma urmei, ce este inteligenta? In ce se masoara/ cum se poate evalua, ca totusi nu cred ca are unitati de masura. As avea multe interpretari. Una din ele, din perspectiva scolii/facultatii, este sa ai destula judecata sa iti dai seama ca daca inveti constant in timpul anului, o sa iti fie foarte usor la examene. O sa iti fie asa de usor la examene, incat ai sa ai note mari si implicit bursa, care nu e de neglijat. Altceva?numai atat?? Poate mai e si ideea ca ce inveti o sa iti priasca si bine la un moment dat. Nu e asa? invatamantul romanesc e la pamant? ORICE iti foloseste la un moment dat. La cat de abstracte era DCE, ti-a folosit macar la SCD :D. La cat de aiurea e electronica per total si noi zicem ca n-o sa ne foloseasca cata teorie am invatat, este totusi baza pentru un inginer. Daca am sa am vreodata tupeul sa ma numesc inginer, ma voi intitula inginer cu lipsuri. Inginerul trebuie sa stie tot (ce il intereseaza) si nimic mai mult. (am cateva repetitii aici, dar imi va fi iertat, ca sunt la profil real!)
Daca e sa zicem ca inteligenta e pur si simplu sclipirea mintii, sau poate capacitatea unui individ de a purta o discutie "inteligenta", atunci imi pare rau sa zic ca e degeaba. Poti sa fii si geniu, daca nu stie nimeni, e inutil. Daca nu faci si tu ceva util/nu realizezi ceva de care sa fii mandru, esti praf. Personal, l-as da pe Radu Esanu exemplu, care este un tip foarte inteligent, mai mult decat mine si decat multi ( dupa intelesul cuvantului in conceptiunea generala). Dar, atata timp cat el nici macar nu incearca sa invete, trece prin facultate trecand cate un examen azi, inca 5 in toamna, multumindu-se sa treaca anul, atunci, imi pare rau sa o zic, dar e o pierdere mare. Nu zic ca ar trebui sa fie constiincios si sa invete sa ia 10 la toate examenele; daca nu ii place, treaba lui. Dar sa gaseasca ceva care sa ii placa, trebuie sa fie ceva util si placut la care sa isi puna mintea la contributie. Si nu ma refer la bodybuilding.
Ce imi imaginez despre mine: intr-o discutie in contradictoriu pe seama unui subiect oarecare, imi place sa cred ca nu pot pierde, atata timp cat argumentele aduse de mine sunt bune. Nici nu trebuie sa castig, trebuie doar sa il fac pe oponent sa piarda. Denota asta inteligenta? nu cred.
Ma rog, as mai fi avut de zis pe marginea subiectului, dar ma opresc.