Probabil toate bancile o băloşesc de ti-e mai mare dragul scarba, dar din fericire banii mei nu-s asa multi sa fie nevoie de 5 banci care sa-i gestioneze. Momentan ma multumesc cu doua.
N-a fost dintotdeauna asa. Am inceput in forta cu Raiffeisen, unde am primit "cadou" un cont cand am terminat liceul (doar contul, nu si bani, Doamne fereste), asta pe langa telefon mobil. Eu abia faceam cunostinta cu banii, nu avusesem treaba cu ei si nici nu am abundat pentru inca 3 ani de-atunci incolo, dar cel putin capatam periodic bani cu care sa ma tarasc de pe o luna pe alta.
Normal ca m-am bucurat ca facultatea ne facuse conturi la BRD, si inca gratuite, domle! Ce mai, om cu doua conturi la doua banci diferite, ce student falit meserias eram eu! Si uite-asa a ramas cardul de Raiffeisen nestimulat si frustrat dupa doar cateva luni, era prea departe pentru curu meu lenes, ca BRD-u era aproape, la botu' calului.
Mi-am luat-o in cap cand mi-am facut al doilea card la BRD - complet inutil, de altfel, dar m-au limbiştit ca daca mi-l fac am online banking gratuit. Cardul a putrezit printr-o cutie pe-undeva, bankingu' a ramas singur si neconsolat dupa primul contact (it sucked) dar eu le aveam, domle!

Biggie was right. Mo' money, mo' problems is the tru'est shit in the universe. Banii, chiar si acel minim salariu pe Bucuresti pe care l-am avut initial, au adus cu ei, pentru inceput, un Card. La Unicredit. Banca cu pretentii, renume, reputatie, bancomate multe. Multe, chiar daca nu sunt de gasit uneori, dar ele sunt. De exemplu, Unicredit are o sucursala chiar in magazinul Unirea, frontal centru. Acea sucursala are bancomat propriu. 20 de metri mai la stanga si 30 de metri la dreapta exista alte doua bancomate ale aceleiasi banci. Niciodata in istoria relatiilor mele cu banca nu a mers mai mult de unul din cele 3 bancomate simultan. Dar macar mergea unul... pana in ziua in care unul din ele a disparut si celelalte doua s-au cufundat in bezna.
In Crangasi exista doua bancomate ale Unicredit si un sediu. Luni dimineata dau sa scot bani, ia-i de unde nu-s. Unul este out of service si celalalt este.... out of service! Stiu ca nu va asteptati la asta.
Din toate zonele din Bucuresti in care puteau pune bancomate, tocmai la Universitate nu s-au gandit.
Am terminat cu Unicredit.

Dupa zicala cu banii zisa de negrul ala impuscat, urmeaza sa va povestesc aventurile obtinerii unui card de credit. Normal, cand ai bani vrei mai multi. Va fi mai degraba o povestioara cu rol de fabula.
Mi-am luat notite si am ramas cu shortlist-ul Piraeus si Alpha Bank. Sunt doua sedii alaturate undeva pe Magheru. Am intrat in Piraeus, am asteptat 15 minute sa ma bage cineva in seama, am plecat. Ati pierdut un client, fraierilor! Si inca unul cheltuitor!
Alpha Bank mi-a procesat cererea. In cerere trebuia specificat neaparat (!) un numar de telefon fix. Ce-i aia telefon fix? Nimeni din familia mea, neamul meu, cunostintele mele, nu a pastrat telefonul fix. In fine, sta-v-ar in gat, ia numarul cuiva, la intamplare. Pentru obtinerea cardului de credit nu trebuia sa indeplinesc nici o cerinta, in afara de cele de subzistenta. Mentionez ca nu aveam datorii de nici un fel.
Peste 2 saptamani ma suna o tanti dis de dimineata, la 10, sculandu-ma din somn si vise erotice, informandu-ma ca mi s-a respins dosarul. Nici pana in ziua de azi nu stiu de ce. Too bad, Alpha Bank!
A trebuit sa astept inca vreo 4 luni pentru a implini 12 luni de munca ca sa pot aplica la ING.
ING e cea mai tare banca. Chiar si numai prin prisma blondei care lucreaza la office-ul din Romana, relatiile mele cu banca au fost excelente. Mereu am fost tratat cu amabilitate si un zambet pe buze (si nu ma mai refer doar la blonda acum). Un plus enorm: self bank si home bank, plus ca bancomatele lor chiar functioneaza si inca bine (am incercat sa prostesc un bancomat 20 de minute sa primeasca o bancnota ciupita, s-a prins de fiecare data). Au o raspandire buna, servicii excelente, service prompt al bancomatelor, nu ca alte banci, cam tot ce ti-ai putea dori. Plus cele mai bune produse de pe piata, daca nu ma insel. Haha, si ce smecheri au fost cu pensiile private, au înşfăcat potul cel mare.
Am facut un card de debit de placere la ING. Blonda era la fel de zambitoare si primitoare, avea acelasi nasture desfacut la bluza. Totul a mers lin, ma gandesc sa mai inventez un motiv sa mai trec pe acolo.

Am inchis conturile de BRD si Raiffeisen. Am lasat trecutul in urma. Acum detin 4 carduri la 2 banci. Si am si bani. Sunt bogat! (se aude acolo sus?)