Este cineva care te ajuta atunci cand ai nevoie de ajutor si i-o ceri, nu te refuza cu sange rece si fara motiv.
Cineva care te asculta cu adevarat, intelege ce vrei sa spui sau care macar incearca sa iti inteleaga punctul de vedere, chiar daca nu il impartaseste.
Cineva la care poti sa apelezi cand ai nevoie de un sfat important, genul de decizie la care iti tremura picioarele de frica si simti nevoia unui umar pe care sa te sprijini. Acelasi om care iti ofera celalalt umar cand ai nevoie sa (te) plangi dupa ce, in urma tremuratului, ti-au cedat picioarele si ai dat-o-n bara, sau ai luat decizia gresita pentru ca nu ai avut pe cineva care sa te invete ce sa faci.
Prietenul asta va tipa la tine si s-ar putea sa iti dea si o palma atunci cand esti idiot, dupa care te ia de pe dupa umeri si iti spune ca a facut-o pentru binele tau, apoi te invata unde ai gresit.
Un prieten e cel care iarta. Stii ca am fost un cel mai mare idiot, n-am cum sa dau timpul inapoi si nici tu. Dar ce putem este sa decidem ce facem cu timpul care ne-a ramas.
Un prieten e acela care iti face cunostinta cu o fata draguta, dar intr-un mod discret si elegant. Acelasi prieten te ajuta uneori sa scapi de cadavrul tarfei care te-a regulat trei ore dupa care te-a taxat la ora fara sa iti dea discount de en-gros sau sa-ti deconteze chitantele pentru cele cinci orgasme, două ţipate şi ultimele trei tremurate.
Un prieten este nepretuit. Pentru restul, exista caini.