Pentru ca am suparat destui oameni saptamana trecuta din cauza ca nu le-am raspuns la mailuri, am sa va povestesc de o sa va iasa pe nas, ca am Cola langa mine si nimic altceva de facut.
Duminica cealalta m-am culcat pe la ora 22:30, asa ca sa fac in ciuda celor care m-au acuzat de pensionarism. Sau sa le cand in struna, am uitat care din ele .. senilitatea asta..
Luni, in prima zi de munca, am ajuns cu 20 minute intarziere. Inutil sa mai zic ca m-am dus in blugii jerpeliti, cu un tricou penal, si adidasii vechi. Am mai stat 20 de min sa il astept pe Rares Vasilescu, seful departamentului de dezvoltare. In timpul asta stateam la receptie, cum ar veni, la etajul 1, si ma simteam stingher vazand diversi oameni trecand cu camasi, cravate si pantaloni de stofa. Si doamnele/domnisoarele de la receptie erau foarte elegante (in ziua aia), plus ca se vedea ca erau dotate intelectual.
Rares a venit. Mi-a zambit, desi eu i-am zis ca imi pare rau de intarzierea din prima zi. M-a dus la etajul 5, nu mai stiu ce am sporovait. Am facut cunostinta cu Letitia, o tipa de la stagiat, si imediat am intrat in "sedinta" unde ne-a prezentat ca pentru prosti firma si cam ce vom face noi, la ce sa ne asteptam, etc. Nu am fost luati din prima pe sus, dar am avut o saptamana intreaga de invatat documentatie.
ECM inseamna Enterprise Content Management. E un concept oarecum abstract de marketing, dar se refera la platforme de dezvoltare care folosesc acelasi nume. Liderul in domeniu este o firma care produce Documentum, platforma pe/cu care lucreaza firma mea. Se foloseste la gestiunea documentelor, manipularea informatiilor despre un server de documente numit Docbase, manipularea proprietatilor si a continutului, se joaca cu permisiuni diverse pentru useri, si nici n-am inceput sa zic nimic inca, dar ma opresc.
Am abordat un curs de 5 zile de Documentum Fundamentals, am fost sfatuiti sa il terminam in 3. In fine. Am primit carduri de acces abia a doua zi, am dat actele la Human Resources tot marti, contractul l-am semnat abia azi :D.
Ni s-a spus sa instalam si platforma (intr-un final, cand am primit drepturi de admin pe compurile noastre), diversele editoare si ajutatoare, si ne-am bagat nasu in Webtop, tool de administrare a Docbase-ului printr-un browser web, ne-am familiarizat cu DQL (Documentum Query Language) si mai ales cu DFC (Documentum Foundation Classes) o colectie de clase predefinite pentru a indeplini functiile Documentum. Si noi lucram in Java.
Ieri am fost supus la o evaluare in cadrul unei sedinte, la care nu ne-am descurcat prea bine eu si Letitia. Ieri a mai venit si al treilea, un baiat Mihai, care trebuie sa recupereze.
Azi am primit in sfarsit task-ul la care va trebui sa lucram pana la sfarsitul stagiului. Desi la inceput nu mi-am dat seama daca e greu sau nu, acum pot zice ca e destul de complex, dar nu imposibil. De vreme ce avem pana la sfarsitul saptamanii doar sa il planuim, si vom lucra toti trei la el, va dati seama ca nu e floare la ureche. Va trebui sa scriem cod, da :)
Luni 16 am fost la bere, miercuri am fost la bere pana mai tarziu, vineri am fost la bere, sambata am fost la ceai, duminica am fost la gagici, luni au venit gagicile la mine, si azi nimic, domle, nimic!
Da' am in plan... se ofera careva? pls comment here kthxbye