Am avut o viziune. Am aruncat o privire pe furis in viitor si am vazut ceea ce am vrut sa vad, viata mea peste ani si ani. Seamana cu ce imi doream cand eram mic.
Vreau sa fiu un om bun. Eu oricum sunt bun, dar bunatatea se ascunde in mine. Uneori nu vrea sa iasa, face greva japoneza din pricina tuturor nedreptatilor care mi se pare mie ca mi se fac.
Vreau un apartament cu doua camere, din care cel putin una sa fie maricica, cat sa dau din cand in cand baute nevinovate. Vreau un caine, labrador sau dalmatian, frumos si ascultator. O sa imi fac timp sa il dresez. Promit.
Apartamentul sa fie in Militari. Acolo unde stau toti oamenii frumosi. Pot sa ies cand vreau sa cer zahar colegilor mei, Razvan, Andra, Diana, si mai cine mai sta prin zona, poate o sa ma primeasca chiar si Anca in vizita. Pot sa ma urc oricand intr-un autobuz si sa merg in centru, sa beau un ceai, o bere, o cafea. Incepe sa-mi fie drag centrul.
O sa am calculatorul intr-un colt, camera de zi decorata dupa gustul cuiva special ;)). Cainele sa se lafaie pe covor si eu sa il cert. Sa imi amenajez doua scaune de paie pe balcon si o masuţă şic si sa invat sa fac cafea, sa stau la barfa (eu, care nu stau la barfe :) ) cu oricine vine pe la mine. Sa am si un mic barulet in caz ca vin oameni mai antrenati pe la mine (nu mai dau link) si sa am grija regala de oaspetii mei.
O sa am abonament la ziare si o sa citesc Business Magazin si Jurnalul National sau mai stiu eu ce pe hartie, odata cu micul dejun. Imi place sa imi fac un ritual dimineata, desi n-am mai avut niciodata pana acum. Poate tocmai de-asta. O sa cunosc pe doamna care vinde la magazin jos si o sa ne zambim chiar daca e maritata. O sa o chem la cafea la mine si o sa ne imprietenim.
In fiecare zi ma duc la munca la ora 10, si vreau sa fac maxim 30 de minute pana acolo. Nu lucrez departe, am traseu direct. In fiecare joi seara jucam fotbal baietii de la munca. E un alt ritual sfant. Vin si fetele, stam la suc dupa meci si radem si depanam amintiri. Suntem toti prieteni buni.
Dupa munca merg sa beau ceva cu prietenii intr-un pub. Da, in centru. Prieteni care muncesc si ei, acum ca avem toti job si scapam la aceeasi ora e mai usor sa ne intalnim. Ne facem planuri, ce facem week-endul viitor, mergem undeva, la Snagov, la Brasov, hai sa evadam din oras. Dar pana atunci bem un ceai in Ceainarie. La vara ce facem? Hai, mai mergem o data in excursie prin Europa? Vreau sa ne simtim tineri iar, mai tii minte vara aia? Cum sa nu, e de neuitat. Vara care ne-a legat pentru totdeauna. Cand am mers backpacking prin Ungaria Slovacia Cehia Germania... am ajuns pana in Olanda. Da, neaparat trebuie sa o facem din nou.
Nu platesc rate, am un salariu prea bun pentru asa ceva. Am un confort material dar banii nu mai inseamna nimic pentru mine.

Ceva lipseste...