Am avut un impuls să scriu prostioare personale pe blog dar m-am vindecat repede, am dat un mail corespunzător şi am salvat ziua (pentru aparenţe). Îmi aduc aminte (fără nostalgie) cum mă ducea pe mine capul să îmi aştern creieraşul meu foarte sucit în scris, când credeam că totul se rezolvă punând gânduri pe hârtie, ceea ce nu e o idee esenţial greşită doar că e doar o soluţie de moment care se întoarce şi te muşcă de fund când te aştepţi mai mult.
Nu vreau nici să dezamăgesc cu gânduri impersonale dar cu asta va trebui să vă mulţumiţi.

Ah, mi-a venit o idee. Să spunem că eşti un băiat de 18 ani în America anilor '70-'80, locuieşti cu părinţii şi îţi petreci tot timpul în subsolul casei lor împreună cu prietenii tăi. Iubita ta este şi cea mai bună prietenă, vă ştiţi de când sunteţi mici şi vă iubiţi ca ochii din cap. La un moment dat vă şi logodiţi, într-atât ţineţi unul la altul.
În momentul ăsta, la 19 ani, tu, băiatul:
a) te însori cu prietena şi continuaţi să vă trăiţi tinereţea pe spinarea părinţilor?
b) pleci în Africa pentru un an să descoperi lumea?
şi apoi, la 28 de ani, indiferent de cum s-au desfăşurat lucrurile în fiecare din cazuri, ce părere ai despre alegerea pe care ai făcut-o?
Pentru acurateţe puteţi înlocui "America", "70-80", "subsol", "vă ştiţi de când sunteţi mici" şi "Africa"cu orice doriţi pentru a spori similitudinea cu propria viaţă plină de patetic.

Totuşi am un gând personal pe care pot să-l arunc aşa, aiurea. NICIODATĂ nu face sex cu un prieten sau o prietenă, nu va mai fi niciodată la fel.
Încă un gând de bine pentru toţi oamenii simpatici care mă idolatrizează şi vrea să fie ca mine: buy wine, it helps.