I remember it like it was yesterday today. Ziua buna se cunoaste de dimineata, cum ar veni, iar aceasta n-a facut exceptie. Abia tarandu-mi fundul jos din pat, am observat ca am 15 minute la dispozitie sa ma propag in cadrul spatial si temporal al desfasurarii examenului. Ajuns la timp, am descoperit insemnatatea teoriei relativitatii a lui Einstein, in speta: ora 9 poate insemna foarte bine 9:20, la fel cum am descoperit mai tarziu ca 13:00-13:30 e de fapt codificat, inseamna 14:00-14:30.
O materie desfasurata pe modelul "telefonul fara fir" nu poate avea multe sanse de reabilitare in ochii unui sistem de invatamant impartial (desigur, un sistem tert, nu cel romanesc). Insa revenim la teoria relativitatii si mentionam ca ceea ce nu e bun pentru mediile universitare din Franta, Germania, Olanda (?) este perfect pentru Univ Poli Buc. Examenul s-a desfasurat pe parcursul a 30 de minute, putandu-se lesne observa un sentiment colectiv de "baga-mi-as piciorul" vizavi de manifestul de corectitudine si strictete afisat de doamna profesoara care, in anul 5, in 2008, preda: "analiza si sinteza sistemelor informatice isi propune ca plecand de la studierea procesului tehnologic si a cerintelor acestuia pentru o functionare conform unor indici de calitate (analiza) sa se stabileasca arhitectura sistemului informatic atat din punct de vedere hardware si software, dar inclusiv sa dea solutii pentru problema transmiterii informatiei intre diferitele subsisteme" (asa e tot cursul, nu urmeaza nimic mai interesant).
In caz ca suntem gand la gand cu bucurie, va informez ca o asemenea zi nu este una propice sa te lasi de baut Cola&co, insa nici una potrivita pentru a te reapuca dupa o pauza de doua zile. Incompatibilitatile majore intre stomacul buimac si lumea nemiloasa pot cauza traume de scurta si medie durata, manifestate prin sentimentul sus-numit de "baga-mi-as piciorul".
Oricum, se ia o jumatate de zi preparata ca mai sus, se adauga ploaie mocaneasca complet lipsita de scop si functionalitate, se stropeste bine din toate directiile cu ajutorul vantului, se da o bere si un vin fiert pe stomacul gol si capul plesnind, se taie marunt marunt rabdarea incercand sa treci prin intersectia fara semafoare functionale de la Grozavesti cu slalom printre balti si masini (pentru a adauga savoare) si se garniseste cu nervii facuti praf. Ca desert puteti incerca somn cu stomacul plin, burdusit in graba, dar au fost raportate si efecte adverse, in speta incapacitatea de a te trezi la timp pentru a mai fi vreun dram productiv pe ziua in curs.
Pofta buna.