Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Când o să ai un copil al tău şi va fi motivul tău pentru a trăi şi vei face orice sacrificiu pentru binele lui, să-l înveţi un lucru important: nu gândi prea mult. Zi-i direct, când e destul de mare să înţeleagă, dar înainte de pubertate, că viaţa e mai frumoasă când trăieşti intens, te bazezi pe instinct, eşti pasionat de lucrurile în care crezi, eşti, respiri şi emani entuziasm. Nu gândi prea mult, nimic bun nu iese din asta.

Dacă te va privi nedumerit, poţi să îi dai exemplu pe un băiat pe care l-ai cunoscut vreodată. Tipul ăsta a avut atât de multe dileme existenţiale încât ai ajuns să îl admiri pentru puterea de a se blaza în faţa problemelor pe care singur şi le crea gândind excesiv de mult.
Băiatul ăsta a plecat la drum nou încrezător după ce-a trecut printr-o adolescenţă parcă desprinsă dintr-un film prost american. Şi nu în sensul bun, cu sex şi ţâţe. Nu l-a învăţat nimeni la timp că gânditul în exces dăunează grav liniştii sufleteşti. Odată ce-a trecut de adolescenţă nu a avut nici o şansă. Era ocazional invidios pe alţii care păreau a-şi trăi viaţa la maxim şi încerca să se schimbe, dar încerca raţional şi nu înţelegea de ce nu îi iese. Pondera o decizie zile, săptămâni la rând, când venea momentul acţiunii stătea să se gândească la calea corectă de urmat până când momentul trecea pe lângă el şi se trezea zicându-şi "What happened? Oh.. I did it again" dar în română, înţelegeţi voi.
Raţiunea e bună la multe chestii, te ajută să încropeşti planuri elaborate şi de cele mai multe ori aproape perfecte - pe hârtie. Însă ce nu i-a zis nimeni e că în viaţă nu sunt numere exacte şi rezultate rotunjite şi de cele mai multe ori trebuie să fii spontan. La asta nu te ajută cu nimic logica, trebuie să facă snap din degete, să fie rapid. Ori după fiecare ocazie ratată, băiatul din poveste se ambiţiona să înveţe din greşeli. Şi le analiza logic trăgând el diverse concluzii pe care nu apuca niciodată să le aplice.
Şi mai era ceva. Raţionamentele excesive îl împingeau la perioade irosite de expectativă, dominate de incertitudini. Băiatul nu putea să îşi trăiască viaţa în incertitudine, deci alegea să nu trăiască dacă necunoscutele se înmulţeau. Şi ocaziile în continuare treceau pe lângă el. Şi odată rezolvate necunoscutele, intra în depresie din cauza ocaziilor ratate. Şi era obosit.

Învaţă-ţi copilul mai bine.

 

Ăsta-i un fel de Răspundem ascultătorilor.

Acai Power berry is your key to losing weight. This Amazon forest secret has been around hollywood circles for years now . Take advantage of our free trial and start losing weight now
Oh shit, Hollywood! First Wolverine, now Acai Power berry! Vi se scurg toate secretele!

How To GGet A Girl To Do Anything And Everything In Bed - Be Absolutely Mind Blowing
'commish' to pay, her cousin reminded her, and and demons
in friendly intercourse playing upon manhood with nothing
but a good education, due.
Ai inteles, da?

Beckham likes shaved ones - beards.

J Lo's new hole - J Lo IS a hole.

How would you like to make $75 - $250 every single day just for clicking your mouse ? - nu, mulţumesc.

10 secrets to make her want to give head - ooooooh!

Get a pole larger than your forearm

All ladies wish to get thoroughly penetrated by a real man

Rectify your bed issues right here right now

Nothing matters except a big dong - ==========>

1-2-3 steps to making her climax - 1-2-3, thank you ma'am!

Women call my tool a weapon - sledgehammer, to be exact.

Make sure that you made your woman happy tonight. - imediat.

 


Zicea Rin Tin Tin că nu-i place situaţia în care te pun anumite filme, "Consider că spectatorul e tras pe sfoară, cumva". Iată că reclama asta o face pe faţă fără pic de ruşine, cel puţin aşa mă simt eu, tras pe sfoară. Parcă sunt singurul om de pe planetă în target. Hooo, că deja am Orange!

Întrebările esenţiale care se impun în această situaţie sunt:
-ce caută fete aşa frumoase în metrou? Răspunsul e simplu, sunt extrem de multe absolut superbe la anumite ore cheie în metrouri, efectiv îţi taie răsuflarea şi faci febră musculară la gât dacă nu eşti cumpătat.
-de ce nu bagă niciodată ochelarişti/ochelariste în reclamele astea siropoase, consideră că n-ar vinde? Şi de ce mereu băiatul este ori musculos ori creţ, asta mă deranjează! Durează mult până să-mi intru în formă, să ştiţi. Oricum am ochelari, deci nu mă duc la nici un casting prea curând.
-ce carte citeşte fata aia? E groasă şi verde, mă interesează şi pe mine.
-de ce este băiatul singurul care stă în picioare în tot metroul? Şi de ce mereu toţi sunt atât de rusinosi, mă fac să mă simt aproape normal!
-De ce nu ne arată ce se întâmplă după aia???? Cum rămâne cu regula nescrisă: "Thou shalt not pick up chicks in the subway" ?

 

Demult, când eram eu în clasa 1 şi stăteam la turn într-o garsionieră toţi patru, cumpăram pâine de la o fabrică de peste drum. Mi-e dor de fabrici, sincer vă zic, de-acolo mi se trage pofta mea incontrolabilă de franzelă caldă. Mă rog, ideea era că o pâine costa 20 de lei. Într-o zi m-au trimis să iau multe pâini, multe-multe, pentru că a doua zi se făcea pâinea 90 de lei. Chiar îmi părea rău.

Prin '96 îmi aduc aminte foarte vag un meci cu Franţa la Campionatul European, singura fază pe care o rememorez e un contraatac al României şi un gol al lui Alin Stoica, parcă, anulat pe motiv că nu depăşise linia porţii.
În '98 am savurat primul meu campionat mondial, n-am să vă plictisesc cu el pentru că sunteţi numa' fete p-aci (alea două la număr). În 2000 la fel, doar că atunci dădeam BAC-ul şi îmi amintesc clar cum m-au trimis la culcare la pauza meciului cu Anglia. N-am putut să dorm pentru că, bineînţeles, au ţipat la golul doi al României, după care m-am dus să ascult la uşă şi într-un final n-am mai rezistat şi am intrat. Am văzut meciul până la capăt şi apoi pe taică-miu ieşind pe străzi să sărbătorească.

Cândva în 2000, când aveau loc alegeri, în turul doi erau parcă Vadim şi Iliuţă, taică-meu o ţinea sus şi tare pentru orice invitat la noi acasă că decât să îl voteze pe comunist mai bine pe Vadim. Cred că l-a şi votat, dar n-a ieşit.

În 2001, pe 6 septembrie, tata pleca. A fost plecat un an în EAU şi la 5 dimineaţa ieşea pe uşă cu bagajul, nu-mi aduc aminte dacă am stat treaz sau m-a sculat cineva, ideea e că l-am petrecut cu mama până la uşă. După 5 zile aveau loc atacurile de pe 11 septembrie şi eu nu înţelegeam de ce maică-mea tot insista să vadă toate ştirile despre asta, eu tot voiam să mut. Nici până acum nu am înţeles întru totul. Nu interesul maică-mii, ci atacul în sine.

În 2004, erau alegerile prezidenţiale şi Băse oricum era pe val. Eu nu m-am trezit să votez dar pentru că se dădea cu ştampila şi la noi la Maxx m-a luat Monica de toartă şi am fost, în turmă. M-am bucurat că a ieşit Traian, deşi mulţi îl iau la mişto, deşi taică-meu mi-a povestit multe despre el - au lucrat împreună la Navrom, se pare. Cel puţin nu era Iliescu - despre care tot taică-meu mi-a zis de toate, nimic de bine.
La referendum m-am dus din proprie iniţiativă, mi-am şi pozat buletinul de vot atunci. Nu ştiu în ce măsură am fost influenţat de diversele opinii de atunci, clar 90% din populaţie simpatiza cu Băsescu în defavoarea Parlamentului, într-un final probabil am făcut alegerea bună.

În 2009, în Moldova are loc o nouă revoluţie. Mă întorceam de la Universitate cu 601 şi veneau în staţie grupuleţe de fete, în majoritate, pictate cu tricolorul pe obraz (fiecare grup avea cel puţin un băiat, de control). Toţi pe care i-am văzut erau sigur mai mici ca mine, 19-21 de ani (I can tell these things) şi mă întrebam: ei ştiu pentru ce protestează? Probabil cei mai mulţi îşi doresc unirea cu Moldova, pentru că şi ei au studiat aceeaşi istorie la şcoală şi au un vag simţ patriotic şi poate prea multă energie nevalorificată, aşa că s-au dus să strige acolo. Şi totuşi, eu mă uit pe net (sâc, acum nu mai e tv) şi mă gândesc de ce nu "mut postul", la fel ca în 2001.
Evenimentele astea trec pe lângă mine, nu ştiu dacă ar trebui să îmi pară rău sau nu. Politica nu-i de mine. Nu pot nici aşa, nici aşa. Bine, mai mult înclin spre prima variantă. Dar dacă aţi auzi ce păreri au basarabenii din Bucureşti despre asta, v-aţi speria.

 

Invers cronologic, mi-a venit să scriu despre întoarcerea la rădăcini, în care eu aberam cu stil despre faptul că uite domle, e 2 noaptea şi eu iar vreau să scriu, ca să nu mai menţionez că sunt la graniţa dintre 'în seara asta nu mai dorm' şi 'mamă ce mi se închid ochii'. Asta făceam cândva în 2008 când nu era toamnă şi nu era nici prea cald, deci probabil cam acum un an, mi se pare reprezentativă perioada aia pt că eram doar în trecere şi atunci se vedea caracterul.

Apoi îmi notasem pe telefon nişte titluri, ultimul era ceva de genul 'poftiţi de aflaţi puterea unei rochiţe'. Băi frate, plecând azi de la muncă s-a urcat o domnişoară în lift pe la trei. O mai văzusem, o femeie drăguţă, evident prea mare pentru mine, 25-27+, păr scurt, simpatică, după cum ziceam. Un snob ar zice că nu avea tocmai măsurile ideale, dar eu cu siguranţă nu sunt snob. Am fost mulţumit de faptul că odată cu căldura au mai renunţat fetele la bucăţi de material, mai un decolteu, mai o măslină. Numai că atunci când a ieşit din lift, am observat că pe sub jacheta de primăvară se iţea o rochie văratică, Dumnezeule mare! Se termina puţin sub fund, nu era strâmtă sau indecentă, pur şi simplu era o rochie de vară care dă insomnii băieţilor de orice vârstă, deci mi-au trecut instantaneu prin cap toate fanteziile posibile cu domnişoara în cauză, cum îşi unduia ea fundul mare care probabil în blugi ar fi fost trecut mai uşor cu vederea, dar în situaţia de faţă i-aş fi făcut plecăciuni, *păzea iar apelez la divinitate* Dumnezeule! Ştiu ce vrei să spui, abţine-te, zi altceva.

Aşa, după aia erau 'ce trebuie să-ţi asumi când vorbeşti cu mine' la care nu renunţ, văd eu când o scriu, şi mai era ceva ce conţinea cuvintele 'citesc' şi 'snob' care probabil o să fie trecută cu vederea...

 

Check it.
Adică, dacă reuşesc să pun mâna pe destul mălai de la casa de schimb valutar, o să merg la concerte. Nu sunt multe, dar de apărut oricum or să mai apară şi altele. Deci momentan discutăm despre:

Concertul Gogol Bordello pentru care mi-a făcut Andra o poftă dubioasă acum parcă 2 ani când au mai fost la care se adaugă muzică ţigănească, frate, cum să nu-ţi placă? Pe 17 iunie, la noi se termină sesiunea de licenţe fix pe 17 iunie, s-ar preta o sărbătorire cu stil, să moară Bibi!

Pe 21 e Placebo la care vreau să merg dar nu vreau să merg indiferent. Deci caut partener în dubioşenii să ne tăiem venele la concert (sau să luăm o supradoză, dacă ţi-e frică de sânge). În caz că nu v-aţi prins, şi la concertul Gogol Bordello caut doritori.

Presupun că la Bestfest o să fie toată lumea. Băi, şi eu îmi luasem bilet pentru ziua zero când idioţii au anunţat că Thievery s-a anulat, deci tu ştii cum m-a durut? Încă mă gândesc dacă să vând biletul sau nu, eu de fapt pentru ei mă duceam. Acum organizatorii au băgat o altă şmecherie, chipurile abonamentele sunt sold out - mânca-ţi-aş sufleţelul, cum termini tu abonamentele când sunt zeci de mii de locuri disponibile. Penibilă mişcare, nu cad în plasă a doua oară!

În privinţa vacanţei, cred că o să fac în aşa hal încât să strâng câteva sute de euro şi să vreau să merg undeva (primă)vara asta dar nu pot să mă hotărăsc unde. Cum Olanda nu prea intră în discuţie decât dacă merg cu cineva cu maşina, ceea ce va fi extra, rămâne loc de sugestii. Eu scriu doar Barcelona, chiar sunt în criză de idei. Aş putea să mai propun chestii precum Viena, Berlin, Frankfurt, de pe vârful capului meu (off the top of my head). Caut doritori şi negociem destinaţia.
Te bagi?

 

Sunt teribil de apatic zilele astea. Îmi ofer ca scuze recuperarea de pe urma virozei şi convalescenţa de după operaţie (don't ask). Am renunţat până acum la filmele de la Next, protestul din Herăstrău la care am fost invitat cu amabilitate, o invitaţie la bere vineri seară, ca între băieţi, de la Sorin (mamă, ce ocazie am ratat) şi până acum poate nu ar fi nimic spectaculos dacă de fapt primăvara n-ar avea un efect invers decât v-aţi aştepta - eu nu am astenie când înmuguresc pomii, ba din contră. Problema e că eu nu mă cac bani şi totuşi aş vrea. No tengo dinero nici măcar de-un bilet la Act, că tot se joacă Creatorul de teatru cândva săptămâna asta şi dacă nu cumpăr din timp iar o să treacă pe lângă mine o ocazie pe care o vânez de mult. Nu pot să fac rezervare de teren - fotbalul e singurul lucru care a rămas constant de-a lungul timpului, îmi place de când sunt mic şi în aproape orice companie, e genial, my favourite past time.

Sunt atâtea de făcut şi mi-e dor de doi oameni, cel pe care nu am avut ocazia să îl cunosc vreodată şi cel pe care mi-am propus să-l uit. Cei mai reprezentanţi de seamă din prima categorie trebuie să se păzească pentru că luna asta nu vor scăpa deşi o să fiţi surprinşi că de voi e vorba. Cât despre dorul secundar... hai să-l lăsăm aşa să treacă.

Mai concret: am de făcut o licenţă. Ştiu că toţi trendinezii din anii trecuţi şi-au făcut licenţa în ultima săptămână dar în ceasul al 12-lea m-a lovit mândria şi simt nevoia de a-mi spăla nişte păcate din 4 ani jumate de facultate.
Alt concret: trebuie să mă gândesc serios ce fac dacă mă acceptă vreuna din universităţile străineze şi să încep să iau în considerare tot felul de metode de a produce mălai. Sunt atâtea campanii sociale pe net că una în plus nu ar sparge piaţa - ce, nu mai sunt bani de dat?

Concertele vor fi tratate într-un post separat.
Să-mi ziceţi dacă vă plictisesc în încercarea mea de a fi mai serios p-acilea.

 

Arhivă blog

Label Cloud