Expat Mish Blog
I don't hate people, I just feel better when they aren't around

Cineva mi-a zis ca Amsterdam a avut candva probleme mari cu traficul, cam probabil cum are Bucurestiul acum, chiar mai rau, avand in vedere ce strazi mici au. In consecinta, ca sa vindeci Bucurestiul de aglomeratie in trafic, trebuie sa migrezi la fel spre biciclete. Problema e ca nu va fi de ajuns sa ii incurajezi prin reduceri la impozit si similare. Romanul nu vrea sa para ca e sarac, chiar si daca e, de-aia se plimba in masina, de la Range Rover si pana la Logan - "doar nu is prost sa o iau cu metroul". Bucurestiul are bulevarde destul de largi, deci ar suporta disparitia unei benzi / suprimarea unei parti din trotuar pentru a face loc la piste de biciclete. Cand zic suprimarea unei bucati din trotuar, nu zic trasarea de linii galbene pentru care sa se aloce fonduri de milioane de euro, da?
In prima faza, le promiti marea cu sarea. Soferii primesc reducere la plata impozitelor daca renunta la masini. Cei care lucreaza departe de munca primesc din partea firmelor o suma de bani lunara pentru a compensa acest lucru. Evident, aceasta masura nu va avea efect. In continuare, pui taxa pe inmatriculare mare, pui taxa pe import mare, pui toate taxele mari pe masini! Descurajezi folosirea masinilor, pe scurt. Daca se poate scadea traficul la sub un milion de masini, cei care reusesc asta ar trebui instaurati pe viata regi locali.
Cu semafoarele e usor. Aduci dracului si experti seriosi, din Japonia (aia care au estimat criza asta acu vreo 15 ani), Germania si, de ce nu, Amsterdam (paranteza: Amsterdamul nu e perfect; va voi povesti cu alta ocazie un articol de ziar despre problemele A'damului si modul in care le trateaza), oameni care stiu despre ce vorbesc si care sa conlucreze cu oameni tineri si ambitiosi de la noi, care si-au facut studiile afara.
Un lucru de la sine inteles este un plan urbanistic general pe termen lung, adica altul decat este acum, pentru ca este clar ca nimic nu merge cum trebuie. Toate santierele trebuiesc terminate, ma refer la reparatiile la strazi. Nu e foarte greu sa stai sa te gandesti un pic care doua strazi NU ar trebui reparate simultan, prevenind astfel un nou Grozavesti.
Soferii trebuie batuti. Blocaje oricum se fac din cauza lor, eu propun doar ca daca se intampla asta sa se prelungeasca bottleneckul cu inca un minut, doua. In fiecare instersectie vor sta ninja. Imediat ce un sofer se baga cu burdihanul in fata, fiind mai smecher than your average bear, thus blocand intersectia, un Jackie Chan care pana atunci a stat atarnat de semafor si nimeni nu l-a vazut isi va incepe tura cu un ass whopping care ii va invata minte si pe cei care vor asista impasibili (pentru ca stiti ca romanii nu se baga, orice-ar fi) facandu-i sa exclame: "DAaaaaaaaaaaaaaaaamn".
Am solutii si pentru bagaboante vagabonzi, asteptati sa ma intorc in Buc.

 

De-aia de o dadeai cand erai mic si cand traduci in engleza se zice la fel cu "eticheta", venita de la Irina Barbie.
Descrieri punctuale:

Yourself:
weird
Your Spouse: never
Your Hair: black
Your Mother: pretty
Your Father: etalon
Your Favorite Item: rucsacul
Your Dream Last Night: none
Your Favorite Drink: Cola
Your Dream Car: none
The Room You Are In: cold
Your Ex: link
Your Fear: rejection
What You Want To Be In Ten Years: rich
Who You Hung Out With Last Night: nobody
What You’re Not: altcineva
Muffins: whatever
One of Your Wish List Items: Iphone3G
Time: unimportant
The Last Thing You Did: facebook-ing
What You Are Wearing: tshirt
Your Favorite Weather: Amsterdam
Your Favorite Book: Shogun
The Last Thing You Ate: KFC
Your Life: weird
Your Mood: jealous
Your Best Friend: who?
What Your Thinking About Right Now: somebody
Your Car: mno
What You Are Doing At The Moment: nothing
Your Summer: hot
Your Relationship Status: shitty
What Is On Your TV: movie
What Is The Weather Like: dull
When Was The Last Time You Laughed: monday

Ela, Didi (this should be interesting) and maybe Irina.

 

Arhivă blog

Label Cloud